WELKOM BIJ STERRENOORLOG!

Aardbewoners voeren ruimte-oorlog per e-mail!

Het spel is ondertussen al oud, maar nog zeker niet gedateerd! Het van oorsprong Play-By-Mail spel is gemoderniseerd, maar aan de spelregels is niets veranderd - Sterren Oorlog is nog hetzelfde juweeltje als vroeger! Spelers strijden in vier teams van vier ruimteschepen tegen elkaar in een universum. Ieder team bestaat uit andere schepen zodat elk team een eigen specifieke tactiek heeft. Met grafiekpapier, geodriehoek en potlood (of enkele computerprogramma's) plot je jouw beurt tot in de details uit en de orders stuur je op - binnen een dag heb je de resultaten!

Sterren Oorlog is een, op Star Trek geinspireerde, verslavende taktische space-simulatie en stamt uit de laaste helft van de tachtiger jaren.

Elke twee weken wordt een beurt gespeeld. Orders worden gestuurd naar een Game-Master welke ze verwerkt in een computer. Deze berekent dan de nieuwe situatie en de resultaten worden weer naar de spelers toegestuurd. Dit gaat net zo lang door totdat er een team gewonnen heeft. Dit gebeurd doordat de doelscore is overschreden OF omdat alle andere teams vernietigd zijn.

Het mooie aan dit spel is: je kunt het op je gemak spelen en het is VOLLEDIG GRATIS! Al wat je nodig hebt is een e-mail adres, een geodriehoek, potlood en grafiekpapier! Deze laatste items worden door veel spelers ook wel vervangen door een computer met Excel grafiekjes/berekeningsprogramma's. Dus ook mensen met (te) weinig tijd kunnen dit spelen!

Nieuwsgierig geworden? Blader dan gelijk naar de Sterren Oorlog link hiernaast.

We zijn altijd op zoek naar nog meer spelers.

Kom je vanaf GOOGLE en zie je hier links geen menu, klik dan hier.

Voor de bekenden op deze site, ga verder naar The Bridge!

Groet,
Jenne Verhaag,
Game-Master Sterren Oorlog