SECTOR 211

Totaal versmurft

 

 

Stardate 211.00 – Tweede Kwadrant

Via het SIS meldt zich Sado. Hij geeft alvast aan te willen gaan voor een 100% behoud van al zijn schepen door te kiezen voor een conflictmijdende koers. Verder meldt ook Immelman, die meteen zijn zorgen uit vanwege onze continue gezamenlijke aanwezigheid in de laatste sectoren. De vierde houdt zich angstvallig stil.

 

De initiële orders worden gegeven: Hergroeperen en gevechtsklaar maken van de D7’s Gargamel (CMD), Azraël (ADM), Agatha (COM) en Chloorhydris (GrA). Sterbasis bevindt zich in tweede kwadrant, voorlopig wordt koers 315 gezet richting het uiltje.  De jacht op Ruimtesmurf wordt geopend.

 

 

 

Stardate 211.01 – (32,-31)

Dat begint al goed, er worden op de langeafstandsradar meteen drie objecten rond (-26,-27) gespot die blijkbaar ook richting het uiltje gaan. Mooi moment om nader kennis te maken op zijn Klingons, dus koers 270, maar wel op rustig tempo (15 AE/beurt). Mogelijk zullen we ook de aanwezigheid van Ruimtesmurf spotten.

 

 

 

Stardate 211.02 – (17-31)

Hm… geen lock-on op Ruimtesmurf, wel 10 objecten. Dat vergemakkelijkt de ras-identificatie. De eerste groep objecten rond (-7,-12) zijn dus Romulanen, de tweede groep objecten rond (34,20) zijn  en de laatste groep rond (-31,5) kunnen tenslotte als  … worden aangeduid. Heel leuk allemaal, maar hoe graag ik ook Ruimtesmurf te grazen wil nemen, ik heb geen zin in een tang-rol. Dus ik wijk uit naar beneden om daarna na de eerste schermutselingen weer naar boven te draaien. Dus flink versnellen en de eerste twee impulsen scherp bakboord om in de laatste fase een beetje bij te draaien.

 

 

 

Stardate 211.03 – (-5,-51)

Nog steeds geen kans om Ruimtesmurf te grazen te nemen, maar wel een flink aantal objecten.

Door even op de rem te trappen en naar boven te koersen, hoop ik de volgende stardate wat te kunnen identificeren.

 

 

 

 

Stardate 211.04 – (-17,-44)

Ai, de volgende keer hoop ik wat minder vurig te wensen. Helaas nog steeds geen Ruimtesmurf op de scan, maar wel drie onverhulde Haviken (Hades, Pallas en Artemis) op korte afstand en een volledig vloot Defenders (Demisec, Halbtrocken, Abboccato en Adamado) rond [(-18,-13),sp15,k135]. Ik vraag me af wat diens status van is, de Romulanen hebben duidelijk gekozen voor een hit-and-run-tactiek, dus ik mag enige schade verwachten bij de Defenders. Ook al is blijkbaar bij één Havik vergeten de verhuller uit te zetten. Ik zie ook geen gelanceerde plasma’s, dus het is een gok of ze wel zijn afgevuurd. Maar ach wat, ik heb toch een vloot D7’s! Dan wil je ook actie en je niet verstoppen achter Ruimtesmurf.

 

Ik geef orders om te vuren op Hades en Artemis. Voor Hades gebruik ik dan de “flankwapens” en voor Artemis de overige “kopwapens”.

 

 

 

 

 

 

Stardate 211.05 – (-14,-25); puntoortjes: 257

Het lijkt wel of ik in de Bermudadriehoek verzeild ben. Hades en Artemis mag ik als wrak noteren, maar dat geldt ook voor Azrael die een dankbaar lijdend voorwerp werd voor Hades en Pallas. Als ik de schaderapporten bekijk en een schuin blik werp op de radar, mag ik de voor de volgende beurt eigenlijk de rest van de vloot ook als zodanig beschouwen. Allereerst is daar de nabijheid van de Defenders op korte afstand van rond 8AE, maar ook van een voltallige vloot M-kruisers rond [(9,-14),sp18,k245] en daarmee een leuke photon-afstand van 26AE.

 

 

 

 

Stardate 211.06 – (-19,8); puntoortjes: 288

Niet te geloven. Waar ik de vorige stardate rekening hield met een volledige teloorgang van de D7’s, heb ik er nog één over en wel wonderbaarlijk Gargamel die er genadig afkomt met een snelheidsbeperking van 26AE/beurt, 80% interne schade, 56% kritieke schade en 7 generatoren!

 

Gargamel heeft 186 treffers mogen slikken, verspreid over drie immiddels stukgeschoten schilden! Het merendeel kwam van de Federatie (116 treffers via schild 1 en 3). Zelf heb ik amper van mij kunnen afslaan.

 

Er zit dus nog maar één ding op: terugtrekken naar de SB, maar gezien de tempo en de af te leggen afstand mag ik al blij zijn als ik dat haal. De SB is op dat moment zo’n 106 AE verwijderd in vogelvlucht, maar eerst moet ik bovenlangs om de achtervolgende plasma te ontwijken. Het is kant-en-klaar: ik ben geen “partij” meer in deze sector.

 

Het enige waar ik nog eer mee kan behalen is het neerhalen van Ruimtesmurf.

 

 

 

Stardate 211.07 – (-15,34)

De plasma is ontploft zonder verdere schade te berokkenen. Ik kan mij huiswaarts richten en hopelijk ook op Ruimtesmurf.

 

 

 

Stardate 211.08 – (9,38)

Geen Ruimtesmurf te bekennen. Doorgaan is de motto, maar voor hoe lang?

 

 

 

Stardate 211.09 – (33,28)

High Command geeft door dat deze sector in handen is gevallen van de Kzinti’s onder leiding van Immelmann. Mijn zoektocht naar Ruimtesmurf heeft niets opgeleverd, waarmee het is verworden tot een totaal versmurfte sector.