Sectorverslag 192

 

Stardate 192.00 – Kwadrant 1

Aangekomen in sector 192 neem ik het bevel van een mooie serie D7’s op mij. Geïnspireerd door Noorwegen hernoem ik de schepen in Gjallar, Mjolnir, Sleipnir en Yggdrasil. Zet koers naar het uiltje. Enige wat vrij zeker is, is dat Nimitz mee doet in deze sector.

 

 

 

Stardate 192.01  – rond (25,27), snelheid 20, koers 225; puntoortjes: 0

Zie niets, hoor niets, dus niets te melden.

 

 

 

Stardate 192.02 – rond (8,20), snelheid 20, koers 250; puntoortjes: 0

“Ego, mibo orch” is het eerste wat in mij opkomt als ik de resultaten bekijk. In mijn flank op afstandje 33 duiken de koekblikken op [(-17,40),sp10,k90] met de namen Empire, Of, The en Sun. Ook zijn er vijftal objecten. Dat wordt op een houtje bijten terwijl ik niets tegen die photons kan doen. Wat ik wel kan doen, is op zijn Klingons! De kop ervoor richting de koekblikken, versnellen en zo laat mogelijk schieten. De D7 kan wel wat hebben. Cross my ears. Primaire doelen worden Empire en Of.

 

 

 

Stardate 192.03 – rond (-16,37), snelheid 30, koers 320; puntoortjes: 26

Verbazing alom, de koekblikken zijn gewoon rustig doorgesukkeld en hun gevreesde vuur op mijn flank is uitgebleven. Oke, één D7, de Sleipnir, solliciteert naar het wrak zijn, maar met minder treffers dan ik verwacht had, slechts een salvo van 4x 32 treffers via kopschild 1 en that’s it! Door hun sukkelgangetje kijk ik tegen hun achterkant aan, maar door vertragen en stevig bijdraaien hoop ik flink te treffen. Na uittekenen en rekening houden met hun eveneens boogbewegingen kom ik uit op Tijd 7 als maximale onderschepping. Sleipnir ontzie ik een beetje, die gaat met een groot boogje richting de SB.

 

We zullen zien wat het komend stardate oplevert.

 

 

 

Stardate 192.04 – rond (-4,41), snelheid 18, koers 105; puntoortjes: 97

Bewonderenswaardig, de federale vloot is weer rustig doorgegaan met zijn koers en lage snelheid. Had hij verwacht dat ik zou wegvluchten van zijn vloot [(17,40),sp 15-20,k90]? Lijkt me sterk. In ieder geval zijn al mijn 63 treffers op Empire  door zijn achterschild gegaan en intern ingeslagen, waardoor ik geen dreiging meer hoef te verwachten van dit schip. Gezien het snelheidsverschil (15 AE/beurt) met de rest van de federale vloot, kampt deze tevens met een snelheidsbeperking. Mooi!

Met de 13 treffers op Of is ook zijn achterschild doorboord en zijn de eerste interne treffers gescoord. Met al en al kijk ik nu recht op het achterste van de  federale vloot uit. Wel moet ik nu  goed uittekenen hoe ik de ontstane situatie maximaal kan uitbuiten, want de afstand (20 AE) is niet in mijn voordeel.

 

Hm…op het SIS lijkt Nimitz aan te geven dat hij niet de Federale vloot aanvoert. Vraag me af wie dan wel.

 

 

 

Stardate 192.05 – rond (26,36), snelheid 30, koers 105; puntoortjes: 156

Sleipnir is wrak…een moment van stilte wordt genomen.

De aanval op de federale vloot is zoals verwacht vanwege de grote afstand niet in mijn voordeel geweest, maar toch jaag ik 15 treffers op Empire (32,40) die nu met ernstige snelheidsbeperking kampt van 8 AE/beurt. De aanval op Of heeft in ieder geval voor gezorgd dat diens schild 4 doorboord is met 58 treffers. Ze zijn versneld bakboord gegaan en zijn verworden tot objecten op ca. [(23,68),sp30,k5]. Waar gaan ze nu heen? Ze kunnen alle kanten op. Ik gok op een terugkeer naar de Koekdoos. Ga proberen ze te onderscheppen! Empire krijgt genadeschot, één salvo vanaf Gjallar op deze korte afstand moet ruimschoots voldoende zijn, maar voor zekerheid vuren Yggdrasil en Mjolnir een tijdseenheid later ook hun zijwapens af.

 

 

 

Stardate 192.06 – rond (25,58), snelheid 30, koers 315; puntoortjes: 256

Empire is wrak gegaan, de salvo van Gjallar was meer dan voldoende. De verwachte thuiskoers van de federale vloot heeft niet plaatsgevonden, integendeel, ze bevinden zich juist heel dicht bij mijn Klingonnest! Die heeft 49 treffers weten te plaatsen. Mijn verbazing is groot als ik uitreken dat de SB daarmee ook 49 punten heeft verkregen. De federale vloot heeft geen (voorste?) schilden aangezet waarmee alle SB-treffers intern zijn ingeslagen!!!! Is het nieuw bloed of zo? Geschatte locatie is (50,74). Nieuwe onderscheppingskoers uitgezet.

 

 

 

Stardate 192.07 – rond (39,74), snelheid 25, koers 80; puntoortjes: 281

En zo heb ik weer een lock-on op de federale vloot, maar weer op mijn zij-schild [(36,88),sp33,k270]. Het lijkt Marty Kruge wel, die dit constant deed tijdens een conventiespel, waar ik met DV samenspeelde. Verder zie ik ook 4 objecten, Kzinti? Romulan? Als ik e.e.a. nareken, neem ik de gok door met schilden neer te schieten op Sun en geef ik orders te dokken. Mocht ik teveel interne treffers krijgen, dan kan ik dat gelijk laten repareren. Ik verwacht niet veel van deze buikjebuikje, maar elk treffer is mooi meegenomen, zo zijn de 25 puntoortjes weer op de conto van de SB te schrijven, nadat deze 42 treffers heeft geplaatst.

 

 

 

Stardate 192.08 – rond [(56,64), snelheid 0, koers 119; puntoortjes: 329

En met deze actie heb ik toch nog mooi puntoortjes weten te scoren, verrassend werd ik zelf niet beschoten. Dus het dokken was nergens voor nodig geweest.

Helaas is deze vreugde zelf van korte duur, want op ampele AE (tussen de 2 en 4 AE) van mijn SB is de voltallige Kzintivloot [ca. (55,62),sp40,k90] te bekennen. De namen van deze onversaagde poesjes: Quasimodo, Esmeralda, Phoebus en Frollo, duiden erop dat hun bevelvoerder Quasimodo is, wat de afwezigheid van de poesjes op het SIS verklaart. En uiteraard heb ik ze op mijn flank, maar met hulp van de SB moet het toch wel mogelijk zijn om de poesjes te kunnen wassen met het merk P&D (Phaser en Disruptor). Het is alleen niet te hopen dat de SB dezelfde doelen uitkiest dan ik.

Om de poesjes toch in mijn voorschild te krijgen, besluit ik tot maximaal achteruit. Na een tijd 1 voor mijn flankwapens op Esmeralda wordt een tijd 2 gegeven voor de resterende wapens op Phoebus.

Verder wordt het druk met de komst van naderende Rommies. De Feds vluchten blijkbaar mijn kwadrant uit.

 

 

 

Stardate 192.09 – rond [(45,75), snelheid -16, koers 134; puntoortjes: 657

Een goede puntenboost en veel wrakken. Esmeralda en Phoebus zijn wrak en helaas overleefde Yggdrasil ook het geweld niet. Maar dom dom dom… ik heb wel rekening gehouden met de phasers en photons van de Kzinti’s, maar niet met hun raketten, zodat 3 sigaren intern (50 treffers!) gingen via het kop van commandoschip Gjallar. Anders waren het er 5 geweest en de rest opgevangen! Een (harde) les voor de volgende keer. Want daardoor is mijn commandoschip een makkelijke prooi geworden voor de Romulanen.

 

Ze  bedreigen mijn afgeslankte 1,5 vloot op de flank. Hopelijk ben ik niet gelockt, maar daar moet ik niet van uitgaan. Waar ik wel van kan uitgaan is de volgende wasbeurt op Quasimodo [(57,71),sp40,k45). Frollo is 4 AE verderop. Na deze aanval splits ik de vloot: Gjallar gaat richting de SB en hopelijk slipt deze tussen het geweld door. Mjolnir gaat extra versnellend achteruit, zodat in ieder geval één D7 het overleeft en hopelijk zo deze sector kan proberen te beëindigen.

 

Het is jammer dat de 156 treffers van de SB niet hebben geleid tot meer schade onder de poesjes, nadat ik uitgerekend heb dat de toegenomen puntoortjes vooral aan mijn geschiet (284 treffers) te danken hebben.

 

Wel krijg ik via de centrale HQ een doorgestuurd bericht van de Kzinti-HQ gericht aan de Klingon-HQ met als boodschap: Verrassing!

Haha, die Quasimodo toch!

 

 

 

Stardate 192.10 – puntoortjes: 722

Gemengde gevoelens deze stardate. Twee Romulanen en Quasimodo hebben geschoten op de arme Gjallar [(53,75),sp -16, k334] die nu zijn kopschild moet missen. Daarnaast is het van de regen in de drup gekomen omdat deze op schamele 17 AE zicht heeft op de warbirds met als klinkende namen: Slechtvalk, Torenvalk, Giervalk en Boomvalk. Het enige wat er tussenzit is de SB, dat ook nog een bezoekje gaat krijgen van 4 plasma’s komende stardate. Enige troost is dat de warbirds niet veel punten zullen krijgen van de zwaar beschadigde Gjallar. De SB heeft overigens nog kunnen uithalen met 56 treffers op Quasimodo?.

 

Ik ga ervan uit dat de SB de onverdeelde aandacht krijgt van de Romulanen, daarom probeer ik de Gjallar te laten ontsnappen, maar zonder veel EE’s voor de benodigde ECM is het gewoon een afgelopen zaak.

 

Mjolnir [(33,102),sp -29,k144], buiten bereik van de Romulanen, laat ik maximaal achteruit versnellen, zodat deze snel bij de Koekdoos in de vierde kwadrant aankomt. Met een volledig SB, toch goed voor zo’n 230 punten, moet het binnenhalen van deze sector binnen de mogelijkheden liggen. Dan maar een kapiteinsschip dat wint!

 

 

 

Stardate 192.11 – puntoortjes: 722

De SB heeft de klappen gekregen, maar heeft niets uitgedeeld!!!! Dat is balen, ik had toch wel gerekend op minstens 50 punten erbij. Gjallar [(69,76),sp17,k259] is de volgende slachtoffer van de Romulanen [(54,71),sp20,k80]. De laatste vuur worden gegeven.

 

Mjolnir [(-11,104),sp-45,k90] identificeert Sun-FE [(-30,88),sp1,k270]. De andere twee koekblikken zijn helaas objecten. Wat nu? Ik kan voorzichtigheidshalve gaan bijdraaien, maar ook voor kiezen om dwars erdoor heen te gaan. Hierbij ga ik er van uit dat ze eerst draaien en dan pas op laatste moment gaan vuren….Het kan een mooie eindklapper worden! Ik ga voor de gladiolen! Yeehaw!

 

 

 

Stardate 192.12 – puntoortjes: 722

Aan mijn puntoortjes voel ik zware nattigheid. Gjallar is, zoals verwacht, uiteengerukt door de Romulaanse klauwtjes.

 

Echter Mjolnir heeft zich stukgeslagen op de federale koekjes. Ik ben verbluft, volledig sprakeloos als ik naar de resultaten kijk. Halverwege de stardate hebben de koekblikken alle phasers (Afstandsvuur?) afgevuurd en tegen 224 treffers kan geen enkel schip op, dus exit! Geen gladiolen, maar de dood! En dat terwijl ik zo mooi bezig was in deze sector….daar heb ik maar een woord op: Pe-channas! !!!

 

 

 

Lord of Elvesham