SECTORVERSLAG 179 – INTERMEZZO MET ENDER

 

 

Stardate 179.00 - 1e kwadrant

Na beëindiging van activiteiten in sector 174 uit ik de wens om Ender as soon as possible te treffen om elkaar lekker ongestoord met elkaar te vechten, zonder dat er steeds andere derde honden tussendoor jakkeren. Ender pakt de handschoen op en zo komen we in sector 179 terecht, waar ik het bevel op mij neem over een goed stel degelijke D7-Slagkruisers en Ender over zijn oude vertrouwde Defenders. Ik zit in het eerste kwadrant (+,+) en meldt via het SIS aan Ender dat hij kan blijven waar hij is, omdat ik wel bij hem zal komen. Ender meldt echter in het derde kwadrant te zitten…..daar gaat mijn plannetje, want het speelveld oversteken is niet mijn favoriet zonder een verhuller. Ondertussen meldt Sado zich ook op het SIS en zijn debuut wil wreken. Megabyte laat ook zijn aanwezigheid blijken.

 

Via een PM meld ik Ender een onderbuikgevoel te hebben dat Megabyte in het vierde kwadrant moet zitten en dat we daar maar moeten afspreken. De ingedutte bemanning op de slagkruisers pep ik op met kreten als 'Eer' en wat dies meer. De namen worden overgeschilderd in eerbare namen als Popol Vuh, Eloy, Amon Duul en Ash Ra Tempel. Amon Duul wordt mijn commander-schip. Ik neem de bovenroute, dus alle schepen koersen naar boven met maximale versnelling naar 26AE/beurt.

 

Het geweld tussen Ender en mij uit zich in dit stadium vooral verbaal via het SIS.

 

 

Stardate 179.01 - rond (17,50), snelheid 26, koers 285; puntoortjes: 0

Redelijk gegroepeerd, bemanning gedrilld, geef verder opdracht nog ietsje hoger te gaan om straks loodrecht naar beneden te kunnen gaan, uiteraard weer flink versnellend om zo het bestemmingskwadrant binnen te vallen. Op het SIS gaan Ender en ik vrolijk te keer! Als hiervan 10% tot uiting komt in onze op handen zijnde gevecht, kan deze sector voor mij niet meer stuk, ongeacht wie van ons wint.

 

 

Stardate 179.02 - rond (-8,79), snelheid ca 40, koers 280; puntoortjes: 0

Het vloot is nog dichter bij elkaar gegroepeerd. Bestemmingskwadrant is bereikt, nu is het tijd om meer te gaan afzakken. Na een afvraging op het SIS meldt Sado blij te zijn met zijn koperen helm. Ender meldt de stilliggende Sado op de korrel te hebben en maakt zich op voor het eerste treffen in deze sector….Bah, mis ik al het lol. Hopelijk laat Sado nog wat Ender voor mij over. Alleen is het mij niet duidelijk wat Sado nu precies onder zijn hoede heeft, haviken of koekblikken. Hij bericht over photons, maar ook over maximaal versnellen van 12? Omdat Ender Sado op de korrel heeft, concludeer ik dat Sado de koekblikken heeft. Dit houdt dus in dat Megabyte dan in zijn onverslaanbare Romulanen zit…mmmm…..We zullen zien, het is nu niet belangrijk.

 

 

Stardate 179.03 - rond (-29,65), snelheid 27, koers 190; puntoortjes: 0

Ik zie een hoop objecten, de koekblikken van Sado en de kattenbakken van Ender, die met elkaar slaags zijn geraakt. Het lijkt erop dat Denke-Kz [(-30,29),sp28,k98] geen ECM heeft gebruikt, daar deze net wordt geïdentificeerd door Amon Duul en Ash Ra Tempel op een afstandje van 35AE. De overige schepen worden door de hogere snelheid niet geïdentificeerd, Denke mag verondersteld worden als zijnde beschadigd met snelheidsbeperking. De Koekdoos itself wordt op 32 AE rechts gespot op (-60,61).

 

Gezien de positie van de koekblikken besluit ik mezelf tussen de Koekdoos en hun te verwachten positie te manoeuvreren. Ik beveel absolute stilte aan boord van mijn schepen, daar ik geen slapende honden wakker wil maken op de Koekdoos. Vertragen naar 23 AE/beurt. Eerste 4 impulsen richting de koekdoos en dan stevig bijdraaien naar bakboord. Ik geef geen vuurorder op de koekdoos, maar wel op Denke op tijd 10 met de phasers. Misschien kan ik deze nog een natrapje geven. Resterende EE's worden gebruikt voor versteviging van schild 2.

 

 

Stardate 179.04 - rond (-37,49), snelheid 23, koers 140; puntoortjes: 22

De eerste punten zijn binnengehaald en hoe! Amon Duul en Ash Ra plaatsen elk één treffer en dat waren net die treffers die het beestje deed ontploffen. Heel mooi, vooral omdat de bonus voor het vernietigen van een schip ook wordt binnengehaald. Drietal wrakken sieren de sterrenhemel; naast Denke-KZ zijn dat Kuerten-KZ en Excalibur-FE.

 

De overige kattenbakkies worden niet meer gespot, maar de koekblikken wel! Beetje verspreid, maar met snelheid 15 en koers 0 worden geïdentificeerd: Enterprise-FE (-17,36); Nimitz-FE (-20,35) en Defiant (-20,33). Een werkbare afstand van rond de 23 AE. Dat wordt druk plotten komende dagen.

Verder worden er objecten in twee groepen gesignaleerd, waar ik nog weinig van te duchten heb. Op basis van de verhalen en sensorbereiken zijn het dus de Rommies die zich in tweetallen hebben gesplitst.

 

Na enig plotwerk kom ik tot de volgende orders. Ik versnel naar 28, draai met de vloot een beetje bij, zodat ik zowel met een tijdsorder (5) en een afstandsorder (10) zoveel mogelijk ontsnappingsvarianten van de aanstaande koekwrakken kan onderscheppen. Primaire doelen worden Defiant en Nimitz. Mijn enige vrees is dat de Rommies ervan door gaan met mijn toetje… Uiteraard verstevig ik mijn kopschild met wat resteert. Na de aanval duik ik door naar beneden om evt. onderscheppende Romulanen te vermijden. We zullen zien hoe dit uitpakt….

 

 

Stardate 179.05 - rond (-23,27), snelheid 28, koers 170; puntoortjes: 117

Moge de wind die haviken neerhalen…De Defiant is wrak, maar niet door mijn hand. De vuurorders op de Defiant zijn niet uitgevoerd, waardoor Amon Duul en Ash Ra Tempel niet hebben kunnen vuren. Misschien een lesje om de volgende keer in dit soort gevallen waar meerdere kapers in zicht zijn vuurorders over meerdere schepen te hebben en met minder genoegen te nemen. De aanval op de Nimitz is wel goed uitgevoerd. Zowel Popol Vuh als Eloy hebben kunnen uithalen op de nu strompelende Nimitz [(-23,54),sp12,k0] met resp. 48 en 67 treffers, waardoor deze 75 intern te verstouwen kreeg. Het hadden er twintig meer kunnen zijn, maar de Popol Vuh kreeg het voor zijn kiezen van de koekblikken met 63 treffers op zijn kopschild + 10 SV-punten. Dus "koppie gebruiken" is er even niet meer bij voor de Popol Vuh. Ook vond de Koekdoos het nodig om 7 treffers te plaatsen op diens achterschild.

 

Een middellange scan op Nimitz leert dat deze (hoe verrassend) zwaar beschadigd is. Interessanter is de scan op de brokstukken van de Defiant, waarbij de inhoud van de zwarte doos opgehaald konden worden. De koekblikken hebben een teamscore van 359 punten, maar dat zal waarschijnlijk niet meer spectaculair opgekrikt gaan worden gedurende de rest van deze sector. De Enterprise is buiten bereik van mijn sensors en is full-operationeel.

 

Maar de grote vraag die bij mij leeft is of ik nu in een tang zit. De Romulanen openbaren zich met Chorazim en Almagor op [(-8,27),sp40,k250], terwijl de andere groep nog onder hun verhullers zitten op geschat [(-30,36),sp30,k55]. Nader analyserend blijkt dat de zowel Chorazim en Almagor door hun snelheid een effectief sensorbereik hebben van 11,3 AE en ik ben afstandje 15 verwijderd! Zelfs met afrondverschillen en 'rang-correctie' word ik dus niet door hun gelockt en ben ik dus veilig voor hun avances. Echter het groepje verhulden zit op mijn achterste op een afstandje 11, gelukkig met slechts hun zijphaser.

Drie scenario's spoken door mijn hoofd.

1. Tegemoetkomen van Chorazim en Almagor, maar kan onvoldoende bijdraaien om ze volledig te onderscheppen en bovendien positioneer ik mezelf dan als een schietschijf voor de Haviken.

2. Op tijd 2 of 3 vuren op Chorazim en Almagor, minimaal 50 treffers plaatsen en terug op mijn koers om de verhulden te blijven ontwijken.

3. Stilliggen, bijdraaien en voluit proberen te vuren op Chorazim en Almagor en verder de phaser en inkomend plasma van de verhulden opvangen over meerdere schilden. Maar ook dit kent een eenvoudig ontwijk-manoeuvre van Chorazim en Almagor.

 

De verhulde Haviken hebben verder zicht op de overgebleven koekblikken, dus ze kunnen zich ook hierop richten. Dat lijkt mij ook de meest logische actie.

 

Het bijdraaien wordt niets en het stilliggen ook niet, dus scenario 2. Daartoe versnel ik naar 40 AE/beurt en maak ik een hikje-manoeuvre. Ik heb geen behoefte om daarna in dit kwadrant te blijven met Haviken. Bovendien geldt in mijn ogen nog steeds de afspraak met Ender. Primair doel wordt Chorazim op tijd 3 en mocht ik mazzel hebben ook nog op tijd 10. Hoewel ik niets verwacht van de verhulde Haviken op mijn kontje, plaats ik voor de zekerheid toch een kussentje.

 

Verder is het verrassend te vernemen dat Toet zich officieel meldt als zijnde de Havikenmenner van deze sector. Hiermee is dus weer enige zand uit mijn oren verwijderd die door Megabyte er in was gestrooid…. Ben blij mee, Toet is altijd goed voor enig vuurwerk op het SIS.

 

 

Stardate 179.06 - rond (-19,-9), snelheid 40, koers 180; puntoortjes: 167

Een kleine victorie met 65 treffers op de zijschild (4) van Chorazim en zelf niets ontvangen. Toet heeft zich inderdaad bovenop de meest logische doelen gestort, arme Sado…meteen drie rassen achter elkaar. Funest voor welk team dan ook. Toet zal zich nu wel bezig houden met het opruimen van de Fed-restanten en diens Koekdoos.

 

Mijn sensors laat niets zien, dus Popol Vuh repareren, de afgezwaaide Ash Ra Tempel op (-12,-9) weer bijharken na de verantwoordelijke stuurman gekielhaald te hebben zonder enig bescherming of ademhalingsapparatuur en de vloot vertragend richting de Kattenbak bewegen. Mijn hoop is om een dokkende Ender te verrassen, zodat deze in katzwijm valt. Ik ga hier van uit dat Ender zich losmaakt en koers zet richting de tweede kwadrant, de gemakkelijke weg voor een halve Kzinti-vloot.

 

 

Stardate 179.07 - rond (-19,-36), snelheid 30, koers 220; puntoortjes: 167

De reparatie van het voorschild van Popol Vuh wil maar niet vlotten, wat toch essentieel is voor dit type schip. Verder worden er twee objecten gesignaleerd. Eentje is de SB en de ander bevindt zich in de tweede kwadrant op pakweg (8,-65) met koers 100! Damned, Ender is al op weg naar de Havikennest. Hopelijk is dit een verkenner en wordt de ander zwaar aangeslagen katje nog gerepareerd.

 

Ik ga me eerst richten op de Kattenbak, voor het geval Toet achter me aan komt. Daarnaast ontneem ik daarmee ook Ender de mogelijkheden om raketten te laden en reparaties uit te voeren. Met een S-manoeuvre op weg naar de Kattenbak.

 

 

Stardate 179.08 - rond (-46,-41), snelheid 30, koers 225; puntoortjes: 167

Zo, de Kattenbak is in zicht op afstandje 21 AE, toch iets dichterbij dan verwacht. Maakt ook niet uit. De voorschild van Popol Vuh is nog steeds niet gerepareerd, daarom laat ik dit beestje buiten schot. De overige drie gaan richting de SB en met een afstandsorder 6 vuren met alles en nog wat; dit moet genoeg zijn om grote schoonmaak te houden in dit kwadrant. Dat ik mijn kopschild verstevig met alle mogelijke EE's spreekt voor zich! Wel zal ik 2 EE’s opofferen voor een scan om achter te komen hoeveel punten Ender nu precies heeft.

 

Op het SIS prijst de mummy zichzelf al rijk met het opblazen van een halve Fed en de koekdoos en de gratis punten die hij krijgt als Ender een aanval opzet.

 

Voor mezelf zal ik inderdaad goed moeten nadenken wat ik ga doen komende beurten, of ik zet een valletje op bij mijn Klingonbase omdat Toet daar echt moet komen om de sector binnen te halen of dat ik koers zet richting zijn Havikennest om Ender uit te schakelen en de overwinning in deze sector binnen te halen.

 

 

Stardate 179.09 - rond (-56,-66), snelheid 30, koers 125; puntoortjes: 389

Een goede puntenboost, maar ja, wat wil je dan ook met een aanval op een SB. De SB heeft nog kunnen klauwen met 52 treffers op Eloy en 81 treffers op Ash Ra Tempel. Het voorschild van Eloy heeft standgehouden en staat nu op 18 pt. Echter die van Ash Ra Tempel is doorboord en heeft deze enige, eigenlijk niet noemenswaardige, interne schade opgelopen, maar met grote gevolgen: een snelheidsbeperking van 22 AE/beurt!!  Het is niet te geloven!

 

De poging om het voorschild van Popol Vuh [(-34,-67),sp30,k125] te repareren is weer mislukt.

 

Zie zoals verwacht niets meer op de sensors, dus koers richting het tweede kwadrant.

Ash Ra Tempel zal eerst die snelheidsbeperking moeten zien op te heffen en blijft  achter. Eloy is op dit moment topscorer van het team met haar 188 puntoortjes. Eloy en Amon Duul laten versnellen om te groeperen met Popol Vuh. De verwachting is dat over 2 beurten weer iets te zien zal zijn.

 

Overigens leert een scan op de wrakkige Kattenbakhouder mij dat Ender 274 punten heeft, waarvan 50 door de SB. Daarmee is Ender ook geen directe bedreiging meer voor deze sector.

 

Sado meldt op het SIS te bivakkeren op de Koekdoos met zijn overgebleven koekblik en rept over 2 haviken….waar zijn die andere twee gebleven? Heeft Toet zijn vloot opgesplitst?

 

 

Stardate 179.10 - puntoortjes: 389

De vloot ligt verspreid. Ash Ra Tempel [(-34,-69),sp22,k96] krijgt haar snelheidsbeperking maar niet opgeheven en zal ook komende beurt achter blijven liggen. Ik stuur dit beestje meer hogerop; hopelijk duiken niet plots de Rommies op.

 

De verkenner Popol Vuh [(-4,-69),sp30,k95] signaleert 2 objecten op [(35,-90),sp25,k275]. Het verbaast me Ender zo ver beneden te zien. Wat is hij van plan, mij opwachten, gezien zijn koers. Dat is toch lef hebben tegenover een vloot min of meer onbeschadigde D7’s.

 

Eloy en Amon Duul [(-13,-72),sp44,k100] zijn in ieder geval bijgetrokken t.o.v. Popol Vuh. De clue komende beurt is om de drie schepen zoveel mogelijk bij elkaar te krijgen. De Havikennest krijg ik toch niet te zien. Maak een omweggetje naar beneden, rekening houdend dat ik de beurt erna wel de Havikennest op de sensors wil krijgen. In ieder geval zullen Eloy en Amon Duul vertragen.

 

 

Stardate 179.11 -  puntoortjes: 389

Red Alert! Mooi, dat betekent eindelijk actie! Als ik bevel geef: Scherm aan, zie ik niets….totdat de sensorofficier aangeeft dat de kattenbakken Noelle en Bartsch [(12,-82),sp20,k290] praktisch achter Amon Duul [(-13,-80),sp30,k84] zijn beland!

Voor Popol Vuh [(12,-84),sp28,k80] op zijschild 4, voor Eloy [(-13,-80),sp30,k84] op zijschild 2\kontschild.

 

Ik vrees het ergste voor mijn commandoschip Amon Duul, daar deze op 1 AE bevindt van deze kattenbakken, waarvan eentje precies met al zijn wapens via zijn kontschild op mij kan vuren!

 

In een matrixachtige overzicht kijk ik met welke wapens ik het beste kan vuren op de Defenders om ze in ieder geval minstens zwaar te beschadigen, zodat ze de volgende beurt door de achterblijvende Ash Ra Tempel [(-18,-58),sp20,k96] vernietigd kunnen worden.

 

Ik verwacht een grote vuurconcentratie op Amon Duul, daarom zullen Popol Vuh en Eloy zonder schild vuren, de verwachte opbrengst wegen in mijn ogen op tegen eventueel binnenkomend vuur.

 

Op de Amon Duul verspreid ik de orders, zet een stokje tussen mijn tanden en hou mij stevig vast. Dit zal, in de woorden van een oude rocker, rock ‘n’ roll worden.

 

 

Stardate 179.12 -  puntoortjes: 607

Woossjjj….De Defenders Noelle en Bartsch hebben zoals verwacht hun schilden uitgelaten en gespreid gevuurd. Popol Vuh kreeg verrassend 108 treffers intern (Bartsch 56 en Noelle 52) en is daarmee wrak geschoten. Ook Amon Duul kreeg flink voor de kiezen met 144 treffers (Bartsch 74 en Noelle 67), echter verdeeld over twee schilden (2 en 3). Daarmee is mijn commando-schip nog steeds actief en half-operationeel (12 generatoren, 67% intern, 30% kritiek, 16% sensors, beide normale phasers defect en een snelheidsbeperking van 22 AE/beurt).

 

Ender claimt hoogdravend op het SIS op basis van de geplaatste treffers twee schepen te hebben neergehaald…..het bleef dus bij de verwachte één, maar wel heel verrassend de Popol Vuh. Zelf heeft Ender niets meer; zowel Bartsch (100 treffers) als Noelle (167 treffers) hebben de ontmoeting niet overleefd! Zijn escape-pod nazwaaiend, richt ik mij nu op de Toet-Base.

 

Eloy [(12,-66),sp30,k269] gaat bijdraaien en op zoek de Toet-Base.

De spaarzame EE’s worden op de Amon Duul [(35,-101),sp22,k135] toegekend aan reparatiesystemen om de sensors asap te repareren en gaat voorzichtig omhoog. Ash Ra Tempel [(-16,-72),sp17,k121] gaat versnellen naar de nog steeds opgelegde beperking van 22 AE/beurt en zet ook koers richting de Toet-Base. Ik hoop dat de Toet-Base nog redelijk onbeschadigd  is, anders moet ik gewoon terug naar mijn eigen Klingonbase voor uitgebreide reparaties om uitgerust te zijn voor de eindstrijd van deze sector.

 

 

Stardate 179.13 -  puntoortjes: 607.

Eloy [(23,-52),sp30,k84] signaleert een stationair draaiend object, de Toet-Base. Ash Ra Tempel [(6,-69),sp22,k81] heeft enige snelheidsbeperking weg weten te krijgen: is nu 25 AE/beurt en is er ook iets wat lijkt op een kopschild (2 pt).

Amon Duul [(56,-101),sp22,k85] zal de rest van deze sector blijven kwakkelen (13 generatoren (+1), 64% intern (-3) en 31% sensors (+15)), maar een Iridium Nebula is gelukkig niet in beeld.

 

Wat mij behoorlijk verbaasd, is dat mijn Klingonbase geen vijand signaleert. Zelf zie ik ook niets op mijn sensors. Waar is Toet mee bezig? Ik kan me niet voorstellen dat hij nog in de 4e kwadrant (-,-) is. Dan zou hij daar al zijn vanaf stardate 179.06?? De Koekdoos zou toch allang opgeblazen moeten zijn!

 

 

Stardate 179.14 -  puntoortjes: 607.

 De Toet-Base is gelockt op (65,-58). Zowel Eloy [(36,-68),sp25,k79] als Ash Ra Tempel [(30,-65),sp25,k81] vliegen praktisch recht op af, dus dat is mooi gegokt. Ik twijfel nog hoe ik deze basis het beste kan aanpakken. Normaal ga ik erop af en knal het overhoop; dat levert me nu niet het maximale aantal punten op, die ik nu wel wil hebben. Bovendien is de roep om een scan het grootst, want hoeveel schade heeft Ender al gemaakt.

 

Commandoschip Amon Duul [(78,-99),sp22,k85] laat ik in ieder geval bijdraaien, het kan zijn dat ik haar nog nodig heb om de andere kant van de SB op de korrel te nemen. De reparaties zijn deze beurt vlot uitgevoerd en de snelheidsbeperking is al een beetje naar boven geschroefd, nu nog maar 30 AE/beurt. Alleen zijn beide normale phasers nog steeds niet gerepareerd. Gelukkig is diens voorschild wel intact!

 

Inschattend dat mijn inwikkelde tegenstander niet meer punten kan hebben dan ik (2 koekblikken tot schroot gereduceerd en 1 koekblik en koekdoos op de korrel),  besluit ik tot de ‘voorzichtige’ scenario. En gezien de schiptype Havik gaan er ook geen EE’s meer naar de ECM. Ook worden Eloy en Ash Ra Tempel meer samengetrokken. Eloy heeft op dit moment 223 puntoortjes, Amon Duul 152 en Ash Ra Tempel 92. Door Ash Ra Tempel als schildbreker in te zetten, kan Eloy meer interne treffers plaatsen.

 

Op het SIS blijkt dat Sado zich losgekoppeld heeft van zijn SB en dat Toet de SB aan het omsingelen is.

 

 

Stardate 179.15 – puntoortjes: 651.

WAT!!! Heb ik me daarvoor al die tijd zorgen gemaakt. De scan op de Toet-Base leert mij dat de grote Toeter slechts 236 punten bij elkaar heeft gesprokkeld. Verder is de Toet-Base ook aardig intact. Ender heeft alleen schild 4 licht beschadigd. Als ik het goed uitstippel, kan ik dus een maximale score halen; wel oppassen dat ik geen schepen onnodig kwijtraak en zeker niet mijn commandoschip Amon Duul die op 54% interne en 30% kritieke schade zit.

 

Schild 1 van de Toet-Base is inmiddels flink gereduceerd door 38 treffers van Eloy [(55,-68),sp25,k54] en 48 treffers van Ash Ra Tempel [(54,-64),sp25,k71]. De Toet-Base zelf deelde resp. 32 en 14 treffers uit, wat grotendeels opgevangen werd door de kopkussentjes. Amon Duul [(82,-77),sp24,k355] identificeert net niet de Toet-Base.

 

Strategie is eenvoudig voor komende beurten: Strippen van de Toet-Base, dus rekening houden met diens rotatie en het aantal interne treffers dat een SB kan hebben.

In concreto betekent dit dat Ash Ra Tempel op tijd 1 met zijn zware phaser schild 1 alvast doorboort, zodat Eloy naar verwachting 140 interne treffers kan scoren en daarmee de HIS stevig in zijn handen zal houden. Ash Ra Tempel zal vervolgens richting het onbeschadigde derde schild gestuurd worden en die met een afstandsorder strippen en daarna als ‘blockbuster’ gebruikt worden. Amon Duul wordt geplot richting het onbeschadigde tweede schild.

 

Normaal is het benaderen van een SB voor mij een kwestie van erop af en eruit knallen….nu ben ik gedwongen het wat tactischer aan te pakken….ben benieuwd….

 

 

Stardate 179.16 – puntoortjes: 789.

!@#$!%#$%#!@#@$@$@#$@!

Ik moet de volgende keer beter gaan narekenen, want van mijn hele plan is er weinig terechtgekomen en heb ik nog steeds te maken met een pislinke Toet-Base.

Allereerst is een vuurorder van Ash Ra Tempel [(71,-64),sp24,k356] niet uitgevoerd. De opgegeven afstand (9 AE) blijkt niet bereikt te zijn. Ik was door het krappe draaivermogen van de Slagkruiser gedwongen om deze krap te zetten en volgens mijn berekeningen zou deze op 8,2 AE uitkomen. Echter de begincoördinaten van Ash Ra Tempel was aan de hoge kant afgerond, waardoor ik uiteindelijk op 9,3 AE uitkwam van de Toet-Base.

 

Pech nummer 2 is dat Eloy [(72,-49),sp25,k42] door schild 4 vuurde in plaats van de beoogde schild 1. Volgens mijn analyse zou het net gekund hebben, maar in de praktijk dus niet, omdat ook hier de begincoördinaten van de Eloy mij te parten speelde. Eloy had hierdoor eerst 52 treffers nodig om schild 4 te doorboren en kon zo slechts 102 interne treffers plaatsen.

 

Een scan op de Toet-Base leert mij dan ook dat maar 1 zware phaser defect is.

 

De Toet-Base heeft uiteraard ook uitgehaald. Ash Ra Tempel kreeg 31 treffers te verstouwen op zijschild 4. Eloy kreeg 69 treffers via het voorschild binnen, hiermee interne schade veroorzakend (71% sensors, 9 generators minder en phaser 3 defect)

 

Weer terug naar de planningstafel, want de Toet-Base is sterker uit de vorige beurt gekomen dan ik had gewild! Na enig rekenwerk kom ik tot de volgende aanvalsplan:

Ash Ra Tempel gaat recht op de Toet-Base af voor het verpulveren van schild 3 en meer interne schade veroorzaken. Eloy gaat bijdraaien naar stuurboord en zal samen met Amon Duul [(85,-56),sp24,k340] schieten op schild 2. Dit moet voldoende zijn om deze sector binnen te halen, want anders wordt het lastiger vanwege de onvermijdelijke confrontatie met de Havikenvloot van Toet.

 

Ik had liever mijn commander-schip Amon Duul niet ingezet, omdat die al met genoeg interne schade kampt (49% intern, 30% kritiek, sensors 78%, 16 generators en Phasers 2&3 defect) en elke treffer in mijn ogen te veel is. Maar vooruit, Amon Duul beschikt nog over een volledige kopschild en met de laatste 5 EE’s voor reparatiesystemen om meer vuurkracht te verkrijgen, dus erop af!

 

Uit de scan blijkt dat Toet nu een teamscore van 373 punten heeft. Topscorer binnen mijn vloot is Eloy met haar 373 punten. Dat belooft veel uitzichten op allerlei eremetaal. Ik gok op een eindscore van 915 puntoortjes! Alle afstandsorders worden checked en dubbelchecked, ook met andere begincoördinaten.

 

Op het SIS toont home-man Sado weinig begrip voor het feit dat ik maar niet langs kom om met de ongeschonden vloot van Toet te spelen.

 

 

Stardate 179.17 – puntoortjes: 947

Ná túro nín!

 

Ik kan de overwinning claimen! De doelscore was inderdaad aan de hoge kant: 904, maar dankzij een dubbelchecked aanvalsplan en reparatie-mazzel (herstelde phasers en praktisch 100% sensorherstel) heb ik een goede eindsprint gemaakt.

 

Ook Toet heeft een mooie eindsprint gemaakt naar een totaal van 700 punten, waarvan 93 door de Toet-Base. Ook verrassend vind ik de score van de Koekdoos, maar liefst 218 punten! Ik dank Sado dan ook dat hij Toet zo lang heeft kunnen binden sinds stardate 179.06!

 

Amon Duul werd, tot mijn opluchting, niet beschoten en kon met een gerepareerde normale phaser alsnog op afstandje 7 AE flink uithalen op de tweede schild van de Toet-Base, zodat Eloy met haar kapotte voorschild vanaf afstandje 10 AE de laatste restjes van de Toet-Base tot zich kon nemen. Echter door de goede knaller van Amon Duul heeft topscorer Eloy net 2 punten tekort om een Supernova binnen te halen en blijft deze steken op 398 punten. De Zilveren Maan en de tweede notatie Klingon Top-5 Teamscore maakt veel goed.

 

Ik heb zeer genoten van deze sector en dank ik al mijn tegenstanders en de GM Hasenfratz voor hun inzet en uiteraard niet te vergeten het SIS-verkeer.

 

De mintgroene commodore-maillot is besteld!

 

 

Lord of Elvesham