SPEL 174

Sector 174: verslag door Galactisch Admiraal Megabyte

Met vandaag in de volgende rollen:

De Held: Megabyte
In de te strakke maillot: Lord of Elvesham
De klos: Darth Vader
Piet Piraat: Ender.

Op verzoek van Darth Vader ben ik ook in dit spel gestapt met mijn geliefde ras: De Klingklongs. Ik had nog een overwinning met dit ras nodig voor de tweede Platina Komeet, dus waarom ook niet? Hieronder het relaas van dit spel.

Stardate 172.0: Vier mooie paarse Klingels gekregen van de Keizer om de rest van het inferieure gespuis in dit kwadrant eens een lesje in nederigheid te leren. Mijn schepen heten Mons Meg, Lucy, Piper Maru en Yokel. De Piper Maru is mijn Galactisch Admiraalsschip, de Mons Meg mijn Groot Admiraalsschip. Ik zit in het (+,-) kwadrant.

Stardate 172.1: Op het forum wordt al verklapt waar iedereen zit, dus geen geheimen dit keer. Ik koers ietwat naar Darth Vader's (DV) kwadrant, want iedereen wil blijkbaar aanspraak maken op zijn helm. In deze beurt zie ik al 3 objekten van eerdergenoemde helm. Ze zitten op AE 50+ en dus veeeeel te ver weg. Als DV stil gaat liggen dan ben ik de sigaar, want ik kan nooit in één beurt die 50 AE afleggen. Ik besluit dus om naar boven te vliegen met een slakkegangetje, misschien zie ik straks de roodborstjes van Lord of Elvesham (LoE).

Stardate 172.2: Inderdaad, DV is stil gaan liggen, alle objekten die van hem zijn vliegen met negatieve snelheid. Maar goed dat ik niet die kant op ben gegaan, dan was ik nu klaar geweest voor een inkomende photon barage. Niet dat de situatie nu beter is, ik zie nog steeds geen drol, alleen objekten. LoE is ook naar beneden gedoken en natuurlijk zie ik hem niet. Ik besluit om toch maar richting DV te gaan, die zal wel weer gaan versnellen of achteruit vliegen. Je moet toch wat.

Stardate 172.3: Al mijn tegenstanders liggen in het kwadrant van Darth Vader op een kluitje. Ik zie de Feds op afstand 24 en daarvoor liggen op 3AE de Romulanen. Daarachter liggen de Kzinti van Ender weer op 10AE van LoE. Nu zou je zeggen dat zowel DV als LoE toast zijn. Ze liggen dermate dicht bijelkaar dat ze elkaar kunnen afmaken. Maar natuurlijk gaan ze dat niet doen. De laffe wussen gaan natuurlijk een niet-schieten afspraakje maken en dan zal DV mij op de korrel nemen en LoE gaat zijn geliefde doel Ender te grazen nemen.
Natuurlijk is deze actie begrijpelijk maar wel erg LAF. Ik bereid me voor op een maaltje photons en wat bijkomend phaservuur. Ik versterk alle voorschilden naar 70 door alleen het noodzakelijke aan te zetten (dus geen ECM). Ik gok dat DV mijn kant op zal komen en een photon barage op één schip en phasertreffers op een ander schip zal doen. Ik vul afstand 5 en tijdorders in. Wie weet komt hij lekker dichtbij.

Stardate 172.4: En of hij dichtbij kwam!!! Wat een knaller! Okee, first things first: ik ben ook flink te grazen genomen door DV. Nog voor ik kon schieten stond mijn geliefde Piper Maru al op 42% intern en de Yokel op 81%. Piper Maru had alle photons mogen slikken die natuurlijk op die afstand allemaal raak gingen en Yokel kreeg in totaal 149 treffers door het voorschild. Grappige is dat dit schip daardoor 0% sensors overhield maar toch 16 treffers deed. Zullen de disruptors wel zijn geweest. Het schip heeft nu een maximum snelheid van 8 en is dus ten dode opgeschreven. De Piper Maru hield nog genoeg wapens en sensors over om 84 treffers door de Sota-FE te jagen. Mons Meg deed 187 treffers door de Labiosa-Fe die daarmee de status wrak kreeg evenals de Chuna-Fe die 196 treffers van de Lucy te verwerken kreeg. Zie, ik wist niet wat Ender ging doen dus heb ik maar elk schip van Darth getarget. Echter heb ik wel een foutje gemaakt, de Piper Maru en de Yokel schoten allebei wel op de Sota-Fe, terwijl één van hen op de Lalia-Fe had moeten schieten. Maar dat maakte nu niks meer uit. Het pakte allemaal goed uit. Afspraakjes of niet: met Megabyte valt niet te sollen!

Maar ja, nu waren evenzo mijn kansen verkeken om met mijn GA-schip Galactisch Admiraal te blijven. Ik bedoel, het wordt nu nog wel erg moeilijk om 200 punten te scoren met zoveel schade. Dus is er nog maar één optie: winnen en zorgen dat de Mons Meg genoeg punten haalt. Ik ben al aardig op weg wat dat betreft want mijn teamscore is 364. De volgende beurt zal ik omdraaien en de Lalia-Fe beschieten. DV zal wel niet zoveel meer kunnen uitrichten met de Sota-Fe dus pak ik zijn andere schip.

Ender is ook goed te grazen genomen, hij heeft nu twee schepen over. Echter zijn LoE en hij zover naar het zuiden gedoken dat ik daarvan niet veel verwacht.

Stardate 172.5: Mijn afstand 10 order werkt en blijkbaar had DV geen zin meer om de schilden aan te zetten. Met in totaal 131 treffers maak ik een einde aan de Lalia-Fe. De Sota-Fe ligt nu op koers naar zijn Sterbasis en op afstand 17 van mijn vloot. Dat wordt dus een mooie target voor de Mons Meg, die inmiddels al 219 punten heeft. DV schoot nog wel wat op de Piper Maru maar zijn 16 treffers vang ik op op schild 3. Ook de Yokel kreeg nog wat intern, maar vliegt nog steeds met koers 270 in het oneindige. Ook Ender besloot in zijn oneindige wijsheid nog twee raketten op de Lucy af te vuren die natuurlijk insloegen want ik vloog er recht op af. Het voorschild werd gereduceerd naar 32.

Tevens is LoE weer in het strijdveld teruggekeerd maar vliegt zo hard dat hij mij niet ziet, ook al is de afstand tussen ons klein. Blijkbaar kan hij geen vat krijgen op Ender en ben ik nu zijn target. Ik ga gewoon door met wat ik van plan was: met de Mons Meg geef ik de Sota-Fe het genadeschot en de Piper Maru en Lucy gaan klaar liggen voor de Sterbasis van Darth. De Mons Meg zal zich na de vernietiging van de Sota-Fe ook voor de Sterbasis vervoegen maar vanuit een heel andere hoek. Zo hoop ik in beurt 7 de Sterbasis over twee schilden te kunnen aanvallen.

Stardate 172.6: Alles gaat volgens plan. De Sota-Fe is vernietigd wat de uitschakeling van Darth Vader betekent die dat ook netjes en respectvol op het forum neerzet. Dank daarvoor.

Lord of Elvesham heeft de Yokel afgemaakt (wat dus niet zo heel moeilijk was) en heeft zo te zien zijn vloot verspreid en ligt ver achter me zonder mij te identificeren.

Voor de Mons Meg ligt de Sterbasis-Fe en naast hem liggen de twee schepen van Ender die ik wel zie maar mij niet zien. Hier zou ik wat mee kunnen gaan doen maar de hoek is helemaal verkeerd en die Kzinti kunnen alle kanten op dus ik ga toch maar voor de Sterbasis. De Lucy en Piper Maru liggen ook voor de Sterbasis, maar het wil maar niet opschieten met dat voorschild van de Piper Maru en ook Darth schiet daar nog wat puntjes vanaf wat dit schild op 3 zet. Niet genoeg om de Sterbasis mee tegemoet te gaan. Daarnaast wil ik toch de meeste punten halen met de Mons Meg dus ik heb de Piper Maru hiervoor ook niet nodig. Dus besluit ik om met dit schip te vertragen en om te draaien in de hoop straks een verdwaalde Rommie voor me te hebben. Al met al zal ik toch wel promoveren met de Mons Meg en dus heb ik dit schip niet echt meer nodig. Daarbij, als het fout gaat, kan LoE tenminste nog zeggen dat hij een GA-schip heeft afgeknald.

Er wordt driftig gerekend en getekend en de orders voor de vernietiging van de Sterbasis-Fe worden gegeven. Toch zorg ik er voor de zekerheid voor dat de Mons Meg eerder schiet dan de Lucy, want mochten de treffers nu toch door hetzelfde schild gaan, dan wil ik in ieder geval de meeste punten met de Mons Meg. Ik ga voor de Supernova want ik heb al 292 punten met dit schip. Teamscore is 499.

Stardate 172.7: De Sterbasis wordt met een enorme knal de ruimte uitgeblazen maar helaas toch over één schild. Dit kost me weer 50 punten. Teamscore is 789 en de score van de Mons Meg is 443. Met de Piper Maru zie ik de Gorath-Ro (het enige Romulaanse schip dat ik dit spel zal zien) op afstand 6 in mijn voorschild (hij heeft mij in zijn zijschild). Helaas is nog steeds phaser 2 defekt dus als die niet repareert zal ik niet vol kunnen uithalen. Mijn voorschild is nog steeds zeer zwak dus schilden aanzetten heeft geen zin. Dan maar op tijd 1 vol erin en de bemanning naar de Escape Pods sturen. Doet iedereen wel even het licht uit bij het verlaten van het schip? Ik maak me op voor misschien wel de laatste beurt. De Mons Meg en Lucy gaan richting mijn Sterbasis, even weg van het strijdgewoel vanwege de inmiddels zwakke voorschilden.

Stardate 172.8: Ik flik het hem weer: een spel winnen in 8 beurten! Dankzij de middelmatige doelscore van 835 punten en de 144 treffers die ik door de Gorath heen jaag wat me 108 punten oplevert is de overwinning binnen! Met 897 punten win ik dit spel en behoud ik mijn Galactisch Admiraalsrang. Ik word onderscheiden met een Zilveren Maan, een Platina Komeet (nummer 2!) en een Supernova. Tevens zet ik de GA-doelscore op 444 wat Skywise inmiddels alweer de moed in de schoenen deed zinken.

Lord wordt tweede, Darth derde en ik weet niet meer wie laatste werd... :p.

WIE DOET MIJ WAT, NIEMAND TOCH?

Tot een volgende keer in een nog nader te bepalen sector met een nog nader te bepalen ras.

Galactisch Admiraal Megabyte.

Terug naar de spelverslagen pagina.