SPEL 146

Geachte belangstellenden,

Spel 146 is afgelopen! De overwinning is behaald door niemand minder dan ondergetekende en versgebakken Commander FleshY van de 146th Kzinti Defense Fleet!

Lees hier waarom wij hebben gewonnen, waarom wij NIET hadden mogen winnen en waarom een verbond tussen Klingon en Federatie ironisch genoeg ons de overwinning heeft bezorgd.

In het begin kwamen wij de Federatiebakken van Robber tegen. Hoe wisten wij dit? Er werd weer eens achteruitgevlogen. Toen wij deze wilden onderscheppen vloog Robber een zodanige koers dat hij buiten ons sensorbereik bleef. Hierin was hij het hele spel best wel goed. Aangezien wij geen tijd wilden verliezen zijn we doorgevlogen naar zijn Sterbasis omdat wij wisten dat hij dan vanzelf zou terugkeren. Onze overlevingskans bleef daardoor ook wat groter.

De aanval op de Sterbasis ging zeer goed mag ik wel zeggen. Ik wil hiervoor even een citaat aanhalen van onze Sterbasis Admiraal:

Robber zei: Zo heb je een mooie basis, zou heb je een rokend hoopje dat er met 5 zware phasers in geslaagd is wel 5 hele punten te scoren. Bezopen! De programmatuur kan best heel fraai in elkaar steken, degene die de code voor de starbases geschreven heeft was een prutser.

Waarop Darth Vader antwoordde:

Ho! Ik ben het niet geweest, maar ik weet wel welke truc eraan ten grondslag ligt. De programmatuur van sterbasis heeft inderdaad een paar gaatjes. Leef in ieder geval verder in de wetenschap dat er waarschijnlijk een minimaal aantal punten behaald is door je tegenstander....

Minimaal aantal punten zeg je he? 340 mijn waarde, DRIEHONDERDVEERTIG! In één klap! Bij toeval alle vier schilden geraakt en die Sterbasis had nog eens 180 intern nodig ook. Dat de Sterbasis in totaal maar 5 punten scoorde is te betreuren, maar niet standaard wat later zou blijken uit de aanvallen op de andere bases.

WAT zeg je? Aanvallen op de andere bases? MEGABYTE JIJ LAFAARD!!!

Tsja, ik weet het, maar de situatie noopte mij daartoe. Lees verder...

Toen de stofwolken van de restanten van de Sterbasis-Fe waren opgetrokken was Robber nog niet dichterbij gekomen. Ondertussen vernemen wij via allerlei kanalen (lees: forum) dat de Klingons goed bezig zijn met het opruimen van de Romulanen. Hoe dat kan is ons nog steeds een raadsel. Dit betekende dus dat de Klingons nog meer punten moesten hebben dan ons en dat ze wellicht straks wel hun beschadigde schepen (wat er maar 1 bleek te zijn) zouden willen repareren op hun Sterbasis of dat ze de laatste punten zouden willen scoren op de Romulan Sterbasis (wat ze hadden moeten doen, maar dus niet deden). Wij zaten op dat moment in het -,- kwadrant. Omdat wij niet wisten wat het thuiskwadrant van zowel Romulanen als Klingons was, en omdat we geen positieve lock-on hadden op Robber, besloten we door te racen naar het +,- kwadrant. Want:

1. lag daar de Klingon Sterbasis, dan konden we hopelijk beschadigde Klingons (en die Sterbasis) opruimen of
2. lag daar de Romulan Sterbasis, dan konden we die opruimen zodat de Klingons er niet met de punten vandoor gingen. Bij deze optie was er verder ook nog een kans dat we de Klingons daar zouden ontmoeten.

We verwachten dus dat HRUN de Klingons in zijn laatste adem toch nog flink wat klappen had gegeven maar het bleek maar 1 schip te zijn wat beschadigd was getuige dit bericht op het forum:

Muffit zei: Hi Megabyte,

Mag niet klagen. Voor zover ik heb kunnen nagaan heeft hij of geen verhuller of geen ecm gebruikt. Daarnaast wist ik me op korte afstand achter hem te manuvreren. En als er de eerste keer niet wordt teruggeschoten dan wordt de 2e beurt het weer iets makelijker. Maar goed die vierde is ook zo goed als uitgeschakeld. Helaas heeft dit treffen me toch 1 schip gekost.

gr.
Muffit

Okee, 1 Klingon is dus wrak (dachten wij) maar omdat we toch al op koers lagen en omdat we nog steeds niet zeker wisten welke Sterbasis we zouden aantreffen bleven we stug doorvliegen.

Ondertussen begint Robber toch wat te klagen dat hij ons maar niet te pakken krijgt en waarschuwt hij de +,- bewoner dat wij in aantocht zijn (de verrader! :P), getuige dit bericht:

Robber zei: Never mind vliegrichting, ik zou al blij zijn als die starbasevandaal op zou willen houden met hard wegrennen. Als ik hard genoeg vlieg om hem in te halen, zie ik hem niet, en omgekeerd. Stand and fight, ya coward!

En nou ik toch lawaai aan het maken ben: Attentie PlusMin bewoner: nog niet bekende starbasevandaal is naar Uw thuis onderweg... ...achtervolgd door hijgende, puffende, en als als ze dat even op kunnen brengen, schuimbekkende Feds :-/

Waarop de +,- bewoner antwoord:

Muffit zei: Plus-Min bewoner, he dat ben ik.

Indien de achtervolger de FEDs zijn dan zijn de katjes op weg naar mijn basis.

He Fed, in dien geinterreseerd kunnen we die katjes misschien wel gezamelijk te grazen nemen. Daarna kunnen we altijd nog onderling betwisten wie deze sector kan claimen.

gr.

Muffit

Een raadsel is dus al opgelost: het kwadrant waarnaar wij onderweg zijn is dus die van de Klingons. Daarnaast zullen ze dus na dit bericht wel terugkeren wat ze dus ervan afhoudt om de laatste punten op de Sterbasis-RO te scoren (erg dom). En ook lezen we hier een voorstel tot een verbond. En Megabyte is niet achterlijk ook al denken velen van wel, en kan 1 en 1 ook bij elkaar optellen. De vraag is: hoe ver zit de Klingonvloot verwijderd van zijn eigen Sterbasis? We zullen het spoedig uitvinden.

Bij beurt 6 zien we het wrak van de KOUDE KIP-RO en een hele waslijst van OBJEKTEN, waarvan er 1 op weg is naar... de Klingon Sterbasis? Wacht eens even: er waren toch nog maar 3 Klingons? Waarom zien we er dan 4 (als objekt welliswaar)? Dat schip waar Muffit het over had was dus toch niet helemaal kapot en hinkelt nu dus terug naar zijn Sterbasis... MOOI! Meer punten voor ons dus! We moeten nu ook wel doorvliegen want boven ons zijn 3 Klingons en achter ons nog vier Federaties die stug blijven volgen. Wat zullen ze gaan doen? Elkaar halverwege tegemoetkomen om zo een formatie te vormen die ons daarna aan gaat pakken of gaan ze toch lekker op elkaar schieten zodat de Klingons met twee vingers in de neus dit spelletje kunnen winnen? Afwachten...

We schrijven beurt 7 en zien de Klingon Sterbasis op afstand 26 en, verrassend genoeg, de BLACK NIGHT-KL op afstand 2 van deze Sterbasis en dus niet GEKOPPELD! Dat is raar. Affijn, dat was dan ook gelijk zijn laatste kans, want z'n Sterbasis gaat er de volgende beurt aan en daarna schieten we hem ook weg. De verwachting is dan ook dat de Black Night-KL toch zal koppelen voor reparaties, dat hij dus beschadigd is en dat er een kans bestaat dat hij ons NIET ziet door gebrek aan sensors. Dit laatste vooral ook omdat alleen mijn twee "belachelijk-hoge-rang"-schepen dit schip wel zien en FleshY's "niet-zo-hoge" Kapiteinsschepen dus niet. Besloten wordt dat ik mijn photons naar hem toe gooi en ook twee raketten en dat we met de wapens die dan overblijven de Sterbasis-KL te grazen zullen nemen. Wat er dan nog van de Black Night overblijft ruimen we daarna wel op. Ondertussen zien we de Klingons op onderscheppingskoers naar de Federatie en de Federatie op onderscheppingskoers naar de Klingons? Zouden ze dan toch op elkaar gaan schieten? Dan zal het snel afgelopen zijn met dit spel. We zullen zien.

Beurt 8 brengt ons... 315 punten! Teamscore is nu 655 en de Klingon Sterbasis is wrak. Ook zijn er 28 treffers intern (2 photons) bij de Black Night geplaatst waarvan we nu ook een korte afstand scan hebben. Het schip is voor 68% beschadigd en heeft nog 3 energie. Die gaat dus niet veel meer doen, behalve punten opleveren voor ons! De teamscore van de Klingons is nu 563 want deze Sterbasis schoot wel redelijk terug waardoor we zelfs interne schade hebben.

Maar wij zien dat de objekten van de Klingons en de Feds praktisch op elkaars dak liggen, alleen heeft zo te zien de Klingonvloot de Feds in de flank en hebben de Feds, hoe kan het ook anders, de Klingonvloot in hun kont. De vraag is nu: gaan ze op elkaar schieten of niet? Laten we even de situatie wat beter bekijken:

Alle objekten liggen rond de 40,-30, wat dus ongeveer 25 eenheden boven onze positie is (wij liggen op 65,-56). Ze vliegen allemaal in de richting oost en zuidoost, dus in feite zouden ze deze beurt zomaar uit kunnen komen rond de 65,-25. Als wij nu onze koers vervolgen naar de volgende Sterbasis komen we ook ongeveer daar terecht dus recht in een Klingon-Federatie sandwich. Ons vermoeden van dit samenwerkingsverbond wordt nog eens versterkt door de volgende boodschap op het forum:

Muffit zei: En ja, wat betreft mijn status als nOOb. Ach, met wat geluk en goede tactiek is me het met de romulans aardig gelukt. Ik zou dit ook graag met die katties willen doen maar het enige wat ik van hun zie is hun staart.

Dus bij deze katties:

Rammel, rammel, ik heb wat lekkers voor jullie.

Muffit rept geen woord over zijn huidige stuitligging met de Feds en op mijn vraag even verderop of hij al een verbond heeft met de Feds komt geen antwoord. We gokken dat het verbond van kracht is en besluiten rond deze positie te blijven. Hierbij kunnen we dan nog even de Black Night-KL afmaken en kijken wat de Federatie/Klingons gaan doen. Wel ga ik wat vertragen om zo ons radarbereik te vergroten. Uiteraard lopen we het risico dat ze gewoon recht op ons afkomen en dat we er dus de volgende beurt geweest zijn. Spannend...

Na het rondje draaien zien we dat ons vermoeden geheel juist was. De Federatie EN Klingons liggen rond 65,-20 en 65,-30 en hebben NIET op elkaar geschoten, want de teamscore van de Klingons is nog steeds gelijk aan die van de vorige beurt. De Black Night-KL is wrak en leverde nog eens 58 punten op. Teamscore 713. Als we dus omhoog waren gevlogen dan hadden we nu in de sandwich gelegen. Dat hebben ze mooi uitgerekend met z'n tweeen. Welliswaar nog steeds ontzettend dom van de Klingons omdat hij de overwinning in de KNIP had maar door het aangaan van het verbond dus geen punten scoort en wij ondertussen met rasse schreden de doelscore naderen.

Mooie ook van deze beurt is dat wij de Klingons wel zien omdat we snelheid 20 gaan en ZIJ ons niet omdat ze snelheid 30 vliegen ;D. O wat een feest. Schilden uit, photons weg en schieten zowat op halverwege. Als dat geen Klingonwrak wordt... Het plan is dan ook vol versnellen, omhoog vliegen, schieten en dan afdraaien naar links en dat alles schildloos. Want het is nu overduidelijk, ze gaan omdraaien om ons toch nog te grazen te nemen. En om dit te forceren gooien we even een knuppel in het hoenderhok door het volgende bericht te plaatsen:

FleshY zei: Hierbij meldt de Sterbasisvandaal zich ;D.

Maar dat is raar. Eerst zie ik 7 objekten links van me rond 40,-30 en nu zie ik 7 objekten boven me rond 65,-20/-30! Wat is er aan de hand jongens, zijn jullie soms bang voor me?

O nee, wacht! Jullie dachten natuurlijk dat ik zo voorspelbaar zou zijn om koers naar +,+ te zetten ;D. Naah, dacht het toch niet.

Come and get me, you alien scum!

Grtz,
Capt. FleshY

Als dat ze niet pissed maakt... De replies van Muffit doen echter vermoeden dat hij niet van plan is om te draaien, maar het is een spel van misleiding en verraad dus dat geloven we niet. BANZAI!

Beurt 10 en het valt ons wat tegen. Ten eerste was ik vergeten de vorige beurt een photon op te laden waardoor er ipv 4 nu 3 photons richting Black Hawk-KL gingen. Hij had hier echter niet op gerekend dus plaatsen we toch nog 21 intern. Teamscore 743. Echter zijn de Klingons totaal van de radar verdwenen, hebben onze phasers dus niet gevuurd en vliegen onze raketten nu al rond de 73,-37 met een koers naar oost dus hij is hem gewoon GESMEERD! Gevlucht voor de verschrikkelijke Kzintihorde terwijl hij nog wel zijn Federatievriendjes bij zich had. Wij vinden dit raar, u ook? Wel zien wij de Federatievloot als objekt maar weer MIJLENVER weg, rond 60,0.

Wat gaan we doen FleshY? Ik weet het niet meer.
Nou Megabyte, die objekten van de Federatie gaan de volgende beurt naar LINKS, ik voel het! Kijk ik heb het hier al helemaal uitgetekend.
Okee Fleshy, dan gaan wij daar ook in de buurt hangen en gaan we onze laatste puntjes op de Federatieblikken scoren.
Ja dat is een goed plan Megabyte, laten we dat negatiefvliegende gespuis eens positief verwelkomen gna gna gna.

Aldus geschiedde... niet. Wij lagen er wel, maar Robber was wederom verdwaald en lag nu rond 73,10. We zagen elkaar weer niet en dit begint toch wel te vervelen. Wat doen we FleshY? Wagen we nog één poging om toch nog binnen z'n bereik te komen of gaan we nu voor de laatste Sterbasis, de Sterbasis-RO?
FleshY kwam weer met een mooie uitgewerkte tekening bij me en zei: we kunnen volgens mij nog wel een jaar zo doorgaan, maar het meest efficient lijkt me nu om door te gaan naar de Sterbasis-RO. Robber ligt in een zodanige positie dat hij hetzelfde kan doen en waarschijnlijk ook zal doen. Ik vind dat we nu toch wel hard genoeg ons best hebben gedaan om iemand te zien te krijgen maar de Klingons zijn hard richting de 120+ gevlucht en Robber zit ook steeds ergens anders dan verwacht. Dus op naar de Sterbasis-RO en afmaken die hap!

En ja wat doe je dan? Dan volg je het advies van je Kapitein maar op hè. Dus wij gaan in positie liggen om de Sterbasis-RO van kant te maken. Gewoon als straf omdat de Romulanen zich zo makkelijk hebben laten pakken. GRRRR.

Beurt 12 en de Sterbasis-RO in zicht. Maarrrr Robber heeft hetzelfde. Hij ligt nu rond 60,30 en ziet de Sterbasis ongetwijfeld ook. Wij liggen rond 38,42, op afstand 27 tot 29 van de Sterbasis. Het gaat nog spannend worden. Gaat Robber versnellen om zo die Sterbasis zsm de lucht uit te schieten of denkt hij dat hij alle tijd heeft en doet hij rustig aan, tijdje 10 enz.? Ik reken het eens even goed uit. Het snelst en verantwoordst dat wij de Sterbasis zouden kunnen vernietigen is na impuls 7 oftwel tijd 8. Anders moet ik teveel versnellen en dat gaat dan weer ten koste van Specifieke Versterking. Dus alles werd berekend om de Sterbasis op tijd 8 wrak te krijgen in de hoop dat Robber dus later zou zijn. En anders maar hopen dat hij de volgende beurt dicht genoeg in onze achterschilden zou zitten om de laatste punten op te scoren. Ik doe nog wel even extra mijn best om mijn Galactisch Admiraalsschip de hoogste score te laten neerzetten voor een Zilveren Maan en een Supernova. FleshY neemt genoegen met een promotie tot Commander (aardig van hem he? :P).

Ik wilde weer standaard beginnen met de zin: Met een enorme knal... Maar zo'n enorme knal was het niet. Mijn Groot Admiraalsschip, de Boulderdash-KZ, kreeg voordat hij schoot 89 treffers door schild 1 wat zijn sensors op 0% zette. En vraag dan maar aan Darth Vader wat zo'n schip dan NIET meer doet. De overige schepen schoten echter wel en het was NET voldoende om de Sterbasis wrak te krijgen. Na 149 interne treffers (wat uitzonderlijk laag is voor een Sterbasis) ging deze wrak. Wij plaatsen in totaal 155 interne treffers en het vuur werd verdeeld over twee schilden. Eindscore: 1005! Ongewild dus lid geworden van de Club 1000 :P.

Ik weet niet wat Robber heeft gedaan, maar het leverde niets op. Zijn teamscore bleef steken op 5 punten, wat nog door zijn Sterbasis gescoord werd ook. Ik hoop niet dat ie al te boos op me is.

Verder vond ik het wel grappig om het hele spel anoniem te blijven en mijn zeer geachte Wingman, die nu zijn tweede overwinning binnen heeft gesleept, het woord te laten doen. Maar wij hadden dit spel NOOIT mogen winnen. De Klingons hadden het met twee vingers in de neus kunnen afmaken, maar door het verbond met de Federatie scoorden ze geen punten meer en wij wel. Helaas zijn de Klingons twee beurten voor het einde afgehaakt en heeft Skyrider de honeurs mogen waarnemen. Echter waren de Klingons al zo ver van het speelveld verwijderd dat hij niks meer kon doen.

Met dank aan Commander FleshY voor de prettige samenwerking.

De buit van dit spel:

- Prolongatie van de Galactisch Admiraalsrang;
- Zilveren Maan;
- Bevordering tot Commander;
- Top 3 Kzinti High Score;
- Top 9 Kzinti High Score;
- Top 3 Kzinti Team Score;
- Vers verworven lidmaatschap van de Club 1000 :P.

En ik doelde nog wel op 999 punten... 8-)

Als laatste wil ik nog even zeggen: ik heb voor dit spel veel info van het forum gehaald. De loslippigheid van zowel Muffit als Robber heeft grotendeels de te varen koers bepaald. Pas dus op wat je zegt, want de oorlog wordt niet alleen in het spel gevochten...

Groeten en haat me niet teveel,
Galactisch Admiraal Megabyte,
Ook namens De Grote Vlezige, Commander FleshY!