SECTOR 125

Megabytes Zegetocht

Recept voor winnen en promoveren naar Galactisch Admiraal:

1 Sterbasis;
3 Federatieschepen;
3 Kzintischepen;
Een kopje ervaring;
Een theelepel kunde;
Een snufje geluk.

Toen ik dit spel begon had ik twee doelstellingen:

1. Galactisch Admiraal worden;
2. Winnen/promoveren met Klingons.

In mijn hoofd kon het niet misgaan. Ik zou gelijk een Sterbasis opzoeken, deze aan gort knallen waarbij mijn commandoschip de meeste punten zou halen en dan door naar de volgende. Niemand zou mij daarbij storen. Ik hoefde niet eens te winnen, een HIS was voldoende. Het zou echter wat anders gaan...

125.00:: Ik begin in het volledig positieve kwadrant en kan dus kiezen uit west of zuid. En als je kan kiezen tussen twee mogelijkheden is er 90% kans dat je de verkeerde kiest (wet van Murphy). Ik ga dus naar west, het kwadrant van Toetanchamon.

125.03: Daar ligt de Sterbasis-Fe, zoals altijd rondjes om zijn as draaiend. Vuurorders worden gegeven waarbij mijn commandoschip, Gothic Meisje, de meeste punten zal halen.

125.04: De Sterbasis-Fe is wrak zoals verwacht en ik heb minimale schade. Aan de scan zie ik dat de Federatie al in gevecht is geraakt met een ander ras, de Kzinti zoals later zou blijken. Hun teamscore is 135, de mijne 224. Ondertussen verklaart Toetanchamon op de bekende hailing frequency de oorlog aan degene die zijn Sterbasis heeft vernietigd. Hij weet nog niet dat ik dat ben. Ondanks deze dreiging besluit ik toch door te vliegen naar het zuiden om de volgende Sterbasis op te ruimen.

125.05: Toetanchamon heeft mijn vloot onderschept. Hij zat de vorige beurt dichterbij dan ik dacht en ligt nu op afstand 15 - 18 voor en naast mij, ik lig volledig in zijn voorschild. Dat had ik (nog) niet verwacht. Hij verstoort mijn mooie plannetje om snel en makkelijk Galactisch Admiraal te worden. Okee, have it your way Toet. Van twee schepen worden de schilden uitgelaten en nou maar hopen dat ik eerder schiet dan Toetanchamon.

125.06: Mijn plan lukt. Een schip van Toetanchamon wordt vernietigd, twee worden er zwaar beschadigd. Helaas krijg ik ook klappen, want aan tijd 1 orders kan ik niks doen. De Gothic Meisje wordt door Toetanchamon op 51% gezet door photon en phaser vuur. 6 van de 8 photons gingen raak! Gelukkig voor mij wel door twee schilden. Ik hou gek genoeg 22 generators over en heb een maximum snelheid van 26, genoeg om weg te komen. Ook wordt er op de Monster geschoten, maar doordat ik twee van Toetanchamons schepen eerder beschiet dan hij mij blijft de schade beperkt tot 14%. Teamscore 533.

Door een lus in de tijd volgt er een herhaling van bovenstaande gebeurtenissen, echter nu met andere afloop! Ik haal ineens een stuk minder treffers dan eerst maar nu slaan slechts 3 van de 8 photons in! Gothic Meisje staat nu op 37% maar heeft nu nog maar 13 generators over! En ondanks dat de Bagatell-Fe de Monster volledig mist, staat deze nu op 23%. Teamscore is gezakt naar 531.

Ik zie nu alleen nog objekten noord en zuid van me. Uiteraard weet ik dat de objekten in het noorden Toetanchamon en de Rommies zijn. De objekten in het zuiden is Cleaver die wanhopig probeert weer wat doelen in zijn vizier te krijgen. Helaas is dat bij deze gelukt, hij ziet mijn Monster. Ik heb ook zon donkerbruin vermoeden dat de Rommies mijn schepen ook zien dus dit wordt een kritieke beurt. Ik besluit om de vloot te splitsen. De twee beschadigde schepen gaan terug naar mijn Sterbasis en de Happy End en Mega Laugh gaan door naar de Sterbasis-Kz. Ik negeer hiermee Cleaver want ik verwacht dat hij door vliegt naar boven. Wel vertraag ik nog wat omdat ik op ongeveer afstand 30 van de Sterbasis-Kz wil komen en omdat ik dan meer zie.

125.07: De Rommies schieten op Gothic Meisje (wat is dit nou, houden jullie niet van Gothic Meisjes?) die hiermee op 72% intern komt. Gelukkig blijven er 9 generators over en de maximum snelheid is 33. Ik heb genoeg afstand genomen zodat dit schip veilig terug gaat naar de Sterbasis, maar een andere situatie maakt dat dit niet meer hoeft.

Want Cleaver ligt op afstand 2 tot 6 in het voorschild van de Happy End en Mega Laugh met drie van zijn schepen. Hij had verwacht dat ik mijn snelheid zou houden en dus voor hem uit zou komen. Helaas voor hem pakte zijn plan anders uit. Met wat geluk gaan we over de doelscore heen deze beurt.

125.08: Sector 125 is MINE!!! 186 treffers van de Mega Laugh maken een eind aan de Liparus-Kz en 177 treffers van de Happy End jagen de Carthalo-Kz over de kling. Daarnaast plaatsten beide schepen in totaal nog 94 treffers door de Drepana-Kz die hiermee net niet wrak gaat. De Happy End wordt met een enorme overkill van twee van Cleavers schepen vernietigd terwijl de Mega Laugh op 63% blijft steken. Teamscore is 912 wat genoeg is om deze sector op mijn naam te schrijven. Gewonnen in een recordtijd van 8 beurten. Wie doet me dat na?

Bevordering tot Galactisch Admiraal, mijn zesde Zilveren Maan en nu ook de Platina Komeet zijn mijn deel. De rest krijgt niets... Nou ja, Cleaver promoveert automatisch naar Kapitein. Ook in een recordtijd.

Met dank aan mijn tegenstanders, Toetanchamon en Cleaver welke het niet zonder meer opgaven en dit spel toch nog een spannende wending gaven. Toetanchamon die zijn frontale aanval moest bekopen met uiteindelijk drie wrakken, Cleaver die verkeerd gegokt had. Helaas voor jullie was mijn inzicht beter en mijn geluk groter dan dat van jullie. Dat mijn commandoschip is blijven leven mag een klein wonder genoemd worden, de Rommies schoten volgens mij slechter dan ze hadden gekund.

Ondanks dat ik nu zon beetje alles wel heb gehaald wat er te halen valt ga ik toch door. Ik moet jullie toch de gelegenheid geven om mij mijn Galactisch Admiraalsrang afhandig te maken?

Dus tot in een toekomstig spel en natuurlijk in het Federatietournooi.

WIE DOET MIJ WAT, NIEMAND TOCH?

Hoogzijnd,
Galactisch Admiraal Megabyte,
125th Klingon Laser Squad

Meer over Gothic Meisjes hier.