SECTOR 111

Spel 111: een waarheidsgetrouw verslag door Admiraal Megabyte, leider Federation Elite Assault Regiment of: Hoe het werkelijk zat.

111.00: Wederom treed ik, samen met mijn bloedbroeder Skywise, in dienst van de nobele Federatie. Vier schepen worden omgedoopt tot oorlogsbodem met de geweldige en zeer indrukwekkende namen, bedacht door mijn bloedbroeder Skywise: Pwned, Cardboardtoy, Hesdeadjim en Collateral. Ik heb Skywise daarna gelijk aangemeld bij een tehuis voor psychisch gestoorden.

111.01: Ik kijk naar het indrukwekkende schouwspel uit het raam: LEEGTE. Nog niets te zien dus, behalve die 8 objekten. 8 OBJEKTEN??? Snel! Actie! Zet koers naar de objekten in het -,+ kwadrant, maar wel met een boogje he. Anders konden we wel eens te dichbij komen en dat is niet goed voor Feds.

111.02: Alarmstatus: ROOD! 4 Klingons geidentificeerd en ook 4 objekten schuin achter ons op 38-44 AE. Dit zijn de Romulanen. De Klingons liggen veel te dichtbij, op afstand 16 en 17.

"Quasimodo zal zeker proberen dichterbij te komen" zegt Megabyte.
"Ja dat denk ik ook" zegt Skywise.
"Dat kan niet, jij denkt immers niet" zegt Megabyte weer.
"Eeeh, dan weet ik het zeker, denk ik" zegt Skywise.
"Okee, dan vuren we op tijd 1 de photons af en op afstand 15 de phasers. Dat is vast eerder dan dat Quasimodo dat zal doen" zegt Megabyte weer.
"Ja dat is een goed plan" antwoord Skywise.
"Wat weten we toch goed wat onze tegenstander gaat doen he" zegt Megabyte.
"Nou!" antwoord Skywise.

111.03

"Okee het is nu tijd 1: photons weg!" zegt Megabyte.
"Photons afgevuurd" zegt Skywise terug.
"Wat is dat voor knal Skywise?" vraagt Megabyte.
"Dat zullen de inslagen op de Frollo zijn" zegt Skywise zonder uit het raampje te kijken.
"We zitten nu binnen afstand 15, phasers vuren!" commandeert Megabyte.
"Phasers afgevuurd!" antwoord Skywise, "eeh, Skywise aan Hesdeadjim-Fe, meldt u!".
"..." Geen response.
"Skywise aan Hesdeadjim-FE, antwoord aub!"
"..." Wederom geen antwoord.
"Eeh, Skywise, kijk eens uit je raampje, wat zie je dan?" vraagt Megabyte.
"Niets" zegt Skywise.
"Precies, niets!" zegt Megabyte weer. "Daar had toch de Hesdeadjim moeten vliegen?"
"Kutjepikandijvie!" gooit Skywise eruit. "Waar is ie gebleven?"
"Eeh, op de radar staat WRAK WRAK WRAK WRAK..." zegt Megabyte ironisch.
"Sjiiiiiit" antwoord Skywise weer. "Quasimodo schoot toch eerder dan ons".
"Ja," zei Megabyte "en wij wisten toch zo goed wat Quasi ging doen he?"
"Zucht..." was alles wat er nog uit Skywise kwam.

Na een kort moment van stilte werd het weer slachttijd. Quasimodo ligt inmiddels achter ons en VOOR de Romulanen. Dat wordt vuurwerk!

111.04

Ik had toch vuurwerk verwacht maar die domme Kelso heeft niet geschoten op de Klingons (hij vond afstand 15 te ver???) met als gevolg dat ze nog wel hard op ons konden schieten. Zie, wij hadden verwacht dat Kelso de Klingons wel te grazen zou nemen en wij dus rustig om konden draaien. Wij hebben daarbij de Frollo en Quasimodo nog verder beschadigd alleen zijn ze nog niet wrak. Op tijd 10 heeft Quasi ook nog even op mijn Collateral geschoten wat resulteert in 61% interne schade. Teamscore is nu 238 maar zo gaat het wel hard achteruit met de vloot.

Overigens nog geen spoor van de Kzinti in de vorm van Hasenfratz. De lafaard blijft lekker buiten het gevecht om straks rommeltjes op te kunnen ruimen.

111.05

Drie wrakken deze beurt: de Quasimodo-KL, Esmeralda-Kl en mijn Collateral *snif*. De overgebleven Klingons zijn nu objekt evenals de Kzinti die eindelijk het slagveld gevonden lijken te hebben. Voor ons liggen twee schepen van Kelso met zijn kont naar ons toe! Hahaha! Dat wordt weer prijsschieten. Eens kijken wat we nog kunnen doen met twee Feds. Skywise, schilden uit en op de Honorshield-RO schieten, tijd 2. Teamscore: 302.

111.06

WOOT! De Honorshield-RO is wrak! Hebben we zo hard geschoten dan, dat kan toch niet op afstand 11? Even kijken... Kelso heeft zijn schilden uitgelaten! Ik pak mijn gouden telefoon en bel Kelso: Tring! Tring!
"Met Kelso" zegt Kelso.
"Met Mega" zeg ik.
"Wat mot je" gromt Kelso.
"Hadden wij een verbond in sector 111? Nee toch?" zeg ik weer.
"Hoezo, wat is er gebeurd dan?" vraagt Kelso al engiszins ongerust.
"Kijk maar eens goed, volgens mij ben je wat kwijt" zeg ik weer ironisch.
"Waaaaat!!! Ik dacht dat jullie mij niet zagen... Ik heb op de verkeerde uitdraai gekeken!" schreeuwde Kelso.
"Mooi" denk ik, de noobifier werkt nog steeds en ik hang weer op.
Teamscore: 492, score van de Pwned: 234. Behalve het wrak van de Honorshield zien we allen objekten. We besluiten weer naar het noorden te draaien.

111.07

De gehele Kzintivloot wordt geidentificeerd op afstand 25. Onze photons zijn weer klaar, maar dat zullen de zijne ook wel zijn. We gaan schieten op de Surovy en hopen dat Hasie de vuurknop niet kan vinden. Daarentegen hopen we dat Kelso dit wel kan want hij ligt op ongeveer afstand 15 van de Kzinti die weer recht in zijn voorschild liggen.

111.08

*$#&*#(#*@! Die *$(*(@#*@!@ Kelso heeft WEER niet geschoten!!! Dit kost ons nog eens de kop. Dat doet het al overigens, door gecombineerd vuur van de Kzinti heeft de CardBoardToy nu 65% intern. De photons heeft hij afgeschoten op de Pwned die nu 3% intern heeft en schild 2 mist. Uiteraard zijn er ook gelijk 2 generators kapot. En omdat Kelso niet geschoten heeft is alleen de Surovy beschadigd en heeft Hasie nog drie intacte schepen om op ons te schieten. Hij ligt nu op afstand 13 in ons vierde schild. De CardBoardToy ziet niets dus die kunnen we afschrijven. We gaan nu proberen de Sterbasis te halen. Teamscore: 566, score Pwned: 278.

111.09

Uiteraard heeft Hasie weer op de CardBoardToy geschoten maar deze is nog steeds niet wrak. Helaas wel een max. snelheid van 8. Ik heb nog 17 treffers door de Surovy geplaatst. Misschien niet veel, maar hij was toch al zwaar beschadigd. Alles intern dus score Pwned: 295. Teamscore: 583. Never give up dus door naar die SB. Het laatste schip van Skywise heeft nog maar 1 EE van een accu dus die is exit.

111.10

Een raket van Hasie sloeg nog in op de CardBoardToy maar deze maakte hem nog niet wrak. Hij is uiteindelijk wrak gegaan door een energietekort. Geen bonus dus voor Hasie hehehe. Maar goed, nu ben ik moederziel alleen. Wat moet ik nu? Ik zit met een Hasenfratz die nog 3 schepen heeft voor zover ik weet en een Kelso die daar maar niet op wil schieten. Daar ga ik mij dus mooi niet tussen storten. Ik heb een plan! Iets wat nog nooit iemand geprobeerd heeft. Ach ja, ik moet toch iets doen om de tijd te doden. Waarschijnlijk heb ik toch wel de HIS. Ik heb al koers gezet naar de Sterbasis van Kelso. ETA: 2 beurten.

111.11

Nog steeds onderweg.

111.12

Sterbasis-RO in zicht op afstand 33, defensieve hoek (DH) -3 (alsof ik het wist!). Ik heb nu het volgende bedacht: ik ga met de Sterbasis meedraaien. Dan blijf ik steeds in hetzelfde schild en op een gegeven moment ga ik er dan wel doorheen. Ik gok erop dat de Sterbasis linksom draait omdat de meeste Sterbases linksom draaien.

111.13

Photons gingen raak (uiteraard, photons raken altijd rond afstand 30) en ook nog 3 treffertjes door de phasers. Niet veel maar alles telt en ik wil niet dat de phasers teveel afkoelen. Ik vlieg nu rondjes om de SB als een satteliet. De Sterbasis lijkt elke beurt -51 te draaien. Dan moet ik nondeju ook nog behoorlijk doorvliegen om hem bij te houden! Photons worden weer opgeladen en de volgende beurt zorgen dat ik de SB weer in mijn voorschild heb (hij ligt nu gezellig naast me op afstand 29). De SB deed overigens 17 treffers terug op schild 4. Teamscore: 599, score Pwned: 311.

111.14

Ik manouvreer zo dat de Sterbasis nu op afstand 31 in mijn voorschild ligt, DH 2. Ik heb nog 2 treffers geplaatst en dat koekblik nog 7. Niks aan de hand dus.

111.15

Photons gingen weer raak, weer op schild 2, samen met de phasers 32 treffers. Vanaf nu zal ik de treffers van de SB achterwege laten want die zijn te verwaarlozen en ving ik steeds op met specifieke versterking. Teamscore 616, Score Pwned: 328.

111.16 - 111.18

Respectievelijk 2, 32 en 0 (foutje) treffers geplaatst. De Sterbasis ligt weer op afstand 31, DH 1. En nu gaat het interessant worden want de volgende treffers zullen door het schild van de SB gaan. Teamscore: 633, score Pwned: 345.

111.19

32 treffers door schild 2 en ook 32 punten. Mooi he? :) Vanaf nu is het alleen nog maar scoren! Overigens, geen idee wat de Rommies en Kzinti aan het doen zijn, waarschijnlijk niet veel want het spel is nog steeds niet afgelopen. Ik zie ook geen objekten dus we gaan nog even vrolijk verder. Teamscore: 665, Score Pwned: 377.

111.20 - 111.23

Respectievelijk 2, 32, 2 en 32 treffers geplaatst. Teamscore is inmiddels 733 en de score van de Pwned 445. Ik hoef me ook niet meer af te vragen waar de Romulanen zijn, want ik zie ze ineens als objekt. Dit terwijl Kelso me vorige beurt nog zo verzekerd had dat hij achter Hasie aanzat. Wat een koekerd. Ik ben heel geduldig geweest en had Kelso de overwinning wel gegund maar als hij terugkomt om mij te vangen dan ga ik het afmaken ook. Aan de treffers die de SB doet zie ik dat ik al 3 phasers van hem kapot heb. Ik ga er dus vol op af om hem dood te schieten. Misschien heb ik ook wel pech en schiet ik op een ander schild, dat kan ik niet precies narekenen. We zullen zien. Ook ligt hopelijk de doelscore niet al te hoog.

111.24

Ik duik er dus op af en schiet op afstand 2. Dat is na impuls 10. Ik haal 107 treffers door, toch, schild 2 waardoor de Sterbasis nu wrak is! De Sterbasis schiet nog 52 treffers OP mijn voorschild. Teamscore is 803, score Pwned is 515! De hoogste score allertijden met een Federatieschip en zeker de nummer 1 van het nieuwe Sterren Oorlog! Kelso zie ik ook op afstand 12 tot 18 achter me maar ik hoef me er niet mee druk om te maken. Ik heb de doelscore van 797 punten overschreden en ben alleenheerser van sector 111! Hasie heeft nog 1 schip over, Kelso heeft dus toch wel wat weten te raken, en Kelso nog steeds 3 schepen. De Klingons zijn toch nog helemaal uitgeroeid wat alweer een totale uitschakeling van Quasimodo is.

Je kunt veel zeggen over deze manier van winnen, maar de andere teams gaven mij gewoon de tijd om te winnen. Dan moet je maar sneller zijn. Wederom bewijs ik dat ik goed ben met Federatieschuiten en tevens weer een overwinning voor dit mooie ras. En zeker niet de laatste zoals uit spel 117 zal blijken! Tel daarbij op dat Kelso tot twee keer toe verzaakte om te schieten terwijl hij toch in perfecte positie lag, dan ben ik de enige terechte winnaar van dit spel!

WIE DOET MIJ WAT, NIEMAND TOCH?

Admiraal Megabyte
F.E.A.R.