MEGABYTE'S RACE NAAR DE TOP

Van Eerste Officier tot Galactisch Admiraal
Door: Megabyte
Stardate: Augustus 2007

Nu ik Galactisch Admiraal ben is het tijd voor een overzicht van hoe ik dat ben geworden. In navolging van mijn verslag in Captains Log 1 van 1995, toen ik Galactisch Admiraal werd bij Fantasia Arena, hier het overzicht van mijn race naar de top in het Sterren Oorlog N.E (New Era).

Spel: 101
Ras:
Schepen: Doom, Unreal
Aantal beurten: 11
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Kapitein
Onderscheidingen:    Bronzen Ster

Het eerst spel sinds de stop bij Fantasia Arena, met de hand gerund door Karel Rekers. Twee schepen en een Sterbasis. Overige spelers waren Paul Dupuis (RO), Commander Warlord (KL) en Wild Bill Kelso (FE). In het begin leek het erop dat de Rommies er met de overwinning vandoor zouden gaan maar nadat ik de Klingons had vernietigd wist ik de laatste punten op de Klingon Sterbasis te scoren waardoor ik als eerste over de doelscore ging. Gelijk het eerste spel winnen in Kzinti, dat is lekker! Kelso behaalde overigens de HIS met zijn enig overgebleven Federatieschip wat hem ook een Bronzen Ster opleverde.

Spel: 102
Ras:
Schepen: Diablo, Red Alert
Aantal beurten: 15
Resultaat: Tweede Plaats
Onderscheidingen:    Geen

Het tweede spel met dezelfde spelers en dezelfde opstelling als in 101. Dit keer zat ik in Romulan, mijn favoriete ras, maar het kon me helaas niet aan de overwinning helpen. Ik had te lang nodig om de Federatie te slachten waardoor de Klingons, onder leiding van Commander Warlord, er met de overwinning vandoor gingen door twee Sterbases op te blazen.

Spel: 103
Ras:
Schepen: Frodo, Samwise, Peregrin, Meriadoc
Aantal beurten: 14
Resultaat: Eerste plaats, bevorderd tot Commander
Onderscheidingen:    Zilveren Maan

Het derde spel, wederom met dezelfde spelers als in spel 101 en 102, maar nu met vier schepen per ras en GEEN Sterbases. Nu kwam het aan op man tegen man gevecht ipv Sterbasis met een bezoekje verteren.
Het spel ging in het begin moeizaam, maar mijn vriend en bondgenoot Kelso deed het erg goed in zijn Kzinti. Echter, door de ingewikkelde reparatieregels van Karel kon een zwaar beschadigde Klingon toch nog een tweede schip van Kelso vernietigen, waardoor zijn kans op de overwinning bijna nihil was. Ik daarentegen vernietigde het ene schip naar het andere (3 Romulanen behoren tot mijn kills) en moest helaas de laatste punten scoren op mijn makker Kelso. Doordat Kelso zijn photon niet afschoot bleef hij steken op 285 punten terwijl ik 292 had met mijn hoogst scorende schip. Daarom heb ik de Zilveren Maan en Kelso geen promotie tot Commander.

Spel: 105
Ras:
Schepen: Pestilence, Death
Aantal beurten: 11
Resultaat: Eerste plaats, bevorderd tot Commodore
Onderscheidingen:    Zilveren Maan

Een spel met in totaal 8 spelers, 2 per team. Ik vloog voor het eerst weer samen met mijn bloedbroeder Skywise en onze tegenstanders waren Vodkasov, D.Anger, G.Host, D.Evil, Hasenfratz en Kelso. Na een briljante move waarbij wij twee schepen van Vodkasov (KL) zwaar wisten te beschadigen deden de ingewikkelde reparatie-regels van Karel ons bijna de das om, omdat de twee zwaar beschadigde schepen van Vodkasov ineens nog allemaal wapens repareerden! Echter konden we de Klingons vernietigen zonder daarbij zelf een schip te verliezen (mijn commandoschip overleefde die slag met 79% intern). Toen was het op zoek gaan naar andere doelen. De Federatie had inmiddels de Kzinti opgeruimd dus Kelso was het enige doel waarop we nog konden scoren. Uiteindelijk vonden we hem en na wat heen en weer gevlieg hebben we nog een schip van Kelso weten op te blazen en daarmee de overwinning veilig gesteld. Een mooi potje en mijn eerste overwinning op Vodkasov.

Spel: 107
Ras:
Schepen: Lurker, Overlord
Aantal beurten: 13
Resultaat: Vernietigd
Onderscheidingen:    Geen

Het eerste reguliere spel met de computer en onze tweede confrontatie met Vodkasov (RO) bracht ons geen geluk. Nadat we de Federatie op een presenteerblaadje hadden gekregen, bracht het team van Vodkasov ons teveel schade toe waardoor het scoren dusdanig bemoeilijkt werd. Uiteindelijk werden mijn schepen vernietigd door de Romulanen en stierven de schepen van Skywise door toedoen van de Kzinti Sterbasis en de Kzinti. Vodkasov zelf zou nog tot en met beurt 20 nodig hebben om te winnen.

Spel: 111
Ras:
Schepen: Pwned, Collateral
Aantal beurten: 24
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Admiraal
Onderscheidingen:    Zilveren Maan, Supernova

Het spel waarin ik de hoogste score ooit met een Federatieschuit zou halen. In het begin ging het best wel slecht. Na een frontale confrontatie met Quasimodo in Klingon verloren we 2 schepen. Wel deden we Quasimodo meer schade dan dat hij ons deed. Omdat Kelso (RO) meerdere malen niet vuurde omdat hij vond dat afstand 15 niet dichtbij genoeg was, bleven de overige rassen in staat om ons onder vuur te nemen. Wel wisten wij met twee schepen nog een schip van Kelso te vernietigen omdat hij met zijn kont naar ons toelag. Hasenfratz (KZ) vernietigde later nog een schip zodat mijn legendarische PWNED overbleef. Dit schip, wat op een gegeven moment 297 punten had behaald in head to head gevechten besloot ik veilig te stellen en zolang het spel duurde wat te spelen bij de Sterbasis-Ro. Omdat Kelso het spel maar niet afmaakte pelde ik met mijn photons eerst het schild van de Sterbasis af en daarna schoot ik steeds intern. Toen Kelso besloot om mij toch te komen opzoeken bij beurt 23 heb ik de Sterbasis afgemaakt. Dat was genoeg om de extreem lage doelscore van 765 punten te overschrijden. Een veelbesproken spel vanwege mijn omstreden beslissing om de Sterbasis rustig met 1 Federatieschuit te pletten. Het was ook niet de bedoeling dat ik daar alle tijd voor zou krijgen... Wat mij betreft zou Kelso winnen en ik promoveren op HIS. Nu pakte ik alles.

Spel: 114
Ras:
Schepen: Chicken, Weasel, Coward, Crying Hippo
Aantal beurten: 14
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Admiraal
Onderscheidingen:    Zilveren Maan

Dit spel begon met de confrontatie tussen mij en Quasimodo in Kzinti. Het liep slecht af voor laatstgenoemde. Na ook de Sterbasis-Kl geplet te hebben was nog 1 schip van The Hitman genoeg voor de overwinning, mede door de alweer zo lage doelscore van 764. Een snel en makkelijk spel. Lord Voll (FE) beet in het stof.

Spel: 115
Ras:
Schepen: Red Star, Green Star
Aantal beurten: 24
Resultaat: Derde plaats
Onderscheidingen:    geen

Een spel wat ik overgenomen heb wegens het stoppen van de oorspronkelijke speler. Ik hield twee schepen over waarvan er 1 half beschadigd was. Nadat ik ze eindelijk bijelkaar had gekregen besloot ik Mos Eisley (FE) op te zoeken die bij mijn Sterbasis rondhing (en het niet zo goed deed) en ik nodigde Vodkasov (KZ) uit om mee te doen. Ondertussen kwamen we de Rommies van Toranaga tegen welke niet zo geweldig goed uit de strijd kwamen. Tegen de tijd dat we Mos Eisley in het vizier hadden waren we al beland bij de Sterbasis van de Rommies. Deze werd door ons opgeblazen en daarna werd het verbond tussen Vodkasov en mij verbroken. Ik ben daarna doorgevlogen naar de Sterbasis van Vodkasov maar ik was te laat, Vodkasov scoorde genoeg punten op Mos Eisley om de doelscore te overschrijden. Grappige was dat ik in dit spel speelde als Commodore terwijl ik in 117 al gepromoveerd was tot Groot Admiraal.

Spel: 117
Ras:
Schepen: Bruce Lee, Vangelis
Aantal beurten: 12
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Groot Admiraal
Onderscheidingen:    Geen

Een spel samen met mijn aartsvijand Hasenfratz. Onze samenwerking ging uitzonderlijk goed wat resulteerde in de slachting van diverse schepen van XIII (KZ), Eddie Butcher/Daryl (RO) en Marty Kruge (KL). De enige die ons behoorlijk beschadigde was XIII waardoor mijn Bruce Lee het hele spel zowat uitgeschakeld was. Nadat we de derde Romulan hadden uitgeschakeld hebben we de laatste puntjes gescoord op de Sterbasis-Kz. Hasenfratz werd bevorderd tot Commodore met Zilveren Maan. Ik werd voor de eerste keer Groot Admiraal. En weer een spel gewonnen met Federatie.

Spel: 119
Ras:
Schepen: Master, Maniac, Megablast, Monster
Aantal beurten: 13
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Groot Admiraal
Onderscheidingen:    Gouden Zon!

Dit spel was ik begonnen om Lord Voll zijn revange te gunnen voor spel 114. In het begin ging ik op zoek naar doelen en toen ik die niet vond zocht ik eerst maar de Sterbasis-Fe op. Deze werd vakkundig uit het spel verwijderd en daarna ben ik Kelso (FE) gaan zoeken. Deze hing bij de Sterbasis-KL (van Skywise). Op een gegeven moment lag ik op afstand 6 tot 11 in Kelso's voorschild, een oneerlijke strijd. maar doordat ik van mijn achterste twee schepen de schilden uit liet (en Kelso hier NIET op schoot), kon ik 2 van zijn schepen zwaar beschadigen. Kelso vernietigde geen enkel schip van mij, maar wist wel 1 zwaar te beschadigen. Hij maakte deze klus niet af terwijl ik dat wel met hem deed. In de beurten daarna kon Kelso niet meer grip op het spel krijgen waardoor ik hem zonder verliezen zijn hele vloot afhandig maakte. En omdat Skywise (KL) en Lord Voll (RO) elkaar zowat hadden afgemaakt, kon ik de overwinning in de wacht slepen. Een erg mooi spel en een zeldzame overwinnig voor de Kzinti. Tevens mijn vijde Zilveren Maan behaald wat dus restulteert in een Gouden Zon! En weer beet Lord Voll in het stof.

Spel: 125
Ras:
Schepen: GOTHIC MEISJE, Mega Laugh, Happy End, Monster
Aantal beurten: 8
Resultaat: Eerste Plaats, bevorderd tot Galactisch Admiraal!
Onderscheidingen:    Zilveren Maan, Platina Komeet

Het laatste spel is gelijk mijn snelste en eigenlijk wel meest succesvolle spel. In 8 beurten haalde ik 912 punten! Eerst pakte ik de Sterbasis-Fe, toen drie schepen van Toetanchamon (waarvan 1 wrak, 2 zwaar beschadigd) en als toetje 3 schepen van Cleaver (waarvan 2 wrak, 1 zwaar beschadigd). Hierbij verloor ik maar 1 schip en overleefde mijn commandoschip de strijd met 72% intern. Promotie tot Galaktisch Admiraal, een zesde Zilveren Maan en de Platina Komeet. Wat wil iemand nog meer?

Al met al is het toch best wel snel gegaan. Vooral de laatste spellen hebben mijn carriere een ware boost gegeven. Ik heb tot nu toe 11 spellen gespeeld waarvan 8 gewonnen. Ik heb alle belangrijke onderscheidingen en ook de allerhoogste score met 1 schip. De enige personen die van mij hebben kunnen winnen zijn Commander Warlord en Vodkasov. In totaal scoorde ik 6184 punten en commandeerde 30 schepen waarvan er 5 wrak gingen. Mijn rating genomen over mijn hele carriere zou uitkomen op 240.489.

Ik ben nu toch wel de meest succesvolste Sterren Oorlog speler allertijden. As it should be :-)

Sie joe in spees!
Galactisch Admiraal Megabyte