Spelverslag van spel 128!

Stardate: 128.0
De deuren van de SB hangar gaan open en daaruit komen een commander, met verdacht weinig onderscheidingen, en een kapitein, met juist veel van die units. Ze zien er allebei licht maniakaal uit, hebben blond haar, en een soort gloed om hun lichamen alsof ze in Unreal Tournament rondlopen. Ze grijnzen en stompen elkaar tegen de schouders. De blaffen hier en daar en onterechte order naar een ondergeschikte.

Het zijn niemand minder dan Daryl en Eddie Butcher.
Stardate: 128.1
"What the hell" denkt Eddie en zegt Daryl, wat zijn dit voor een enorm schrale Fiat Panda's die hier voor ons klaar staan? Op de PONG en de PACMAN staat in grote roze letters "Commander Daryl" en op de WIZARD OF WOR en de SUPERPIPELINE staat in statig Gothisch Zwart "Kapitein Butcher, BS, ZM".

Verder valt op dat ieder schip vol kattenhaar zit en dat ze zijwieltjes hebben. 16 roestige raketten wijzen droevig naar voor. Met excrement volgekoekte torpedobuizen zien er uit als rotte stoma's. Eddie wordt stil en kijkt naar zijn meerdere Daryl. Die grijnst maniakaal maar zijn ogen flitsen heen en weer.

Het is even stil.

Een momentje later begint het vertrouwde jongensgegrinnik al weer.
Stardate: 128.2
En zo gaan de helden Daryl en Eddie op weg. De Photon buizen rammelen op hun dak. Inmiddels krijgen hun Fiat Panda's al aardig wat vaart, maar ze zien niets dus drukken ze hun gaspedalen tot op de plank in.
Stardate: 128.3
Asjemenou! De Fed sterbasis! En een zooi objecten. Hoe snel kunnen de Zeeuwen met hun roestige Twingo's deze Sterbasis overhoop knallen?

Eddie ziet door een raampje van de basis een vrolijk tafreel. Het lijkt erop alsof een groot deel van de bemanning een feestje viert. Hij kijkt beter en ziet een spandoek hangen met de tekst "Stinky Skywise heeft de basis verlaten!". Het feestje duurt duidelijk al een paar beurten. Mooi. Deze gasten hebben duidelijk geen idee wat hun gaat treffen.

De vaart zit er lekker in! Na het schieten richting objecten draaien. Want dit is geen uitdaging.
Stardate: 128.4
Een geweldige zweetvoetenlucht vliegt de ruimte in terwijl de Sterbasis ontploft. Terecht krijgen Eddie en Daryl 0 treffers terug van de basis. Getuigt van het respect dat Daryl en Eddie verdienen.

Teamscore 217 punten.

We zien een kapotte Klingon, een aangeschoten andere Klingon. Plus een zooi objecten in een vreemde formatie. De comm gaat open en het geblakerde gezicht van Kikoman verschijnt. "Goed nieuws!" zegt Kikoman "Ik krijg binnenkort een nieuwe vloot onder mijn commando!". De clash tussen Skywise in Feds tegen Kiko in Klingons heeft slecht uitgepakt. Een gok van Kiko met schilden uitlaten wat precies verkeerd. Minus 2 Klingons, en de Rommies liggen op de loer zo meldt Kikoman. Skywise heeft dus al behoorlijk wat punten!

... en hij ligt recht voor ons.

... en, omdat we geen mazzel nodig hebben, zien we hem niet.

Daryl zet een serieus gezicht op. Over de comm klinkt zijn kalme, superieure stem. Hij roept: "Wegwezen" en bij de laatste lettergreep slaat zijn stem karakteristiek over.
Stardate: 128.5
Nou nou nou... Skywise kan zonder schilden lekker doorhalen en geeft PONG-KZ en SUPERPIPELINE-KZ 238 treffers kado. PONG_KZ weet het over twee schilden te verdelen maar SUPERPIPELINE-KZ niet, ze hebben respectievelijk 68% en 64% intern en snelheidsbeperkingen. Mooi, dat scheelt remmen.

De Feds vliegen door, De Rommies er achteraan, en Daryl en Eddie krabben eens aan hun pens, berekenen dat Skywise zo tussen de 600 en 700 punten moet hebben...

Arme Kikoman. Zijn laatste twee schepen (TK-KL en GRAYS-KL) worden door Skywise en Marty Kruge in zijn verhulde Rommies opgeblazen. Hij verlaat in beurt 5 dit spel.

Vanzelfsprekend heeft Eddie Butcher niet op zijn broeder geschoten. Nou ja... Dan maar een plan maken. Door naar de volgende SB! Lekker beetje op knallen. Skywise kan op een SB afgaan, die slim neerhalen en winnen. Wie weet wat Marty Kruge nog kan regelen. Marty kennende, met alle respect, niet veel. Dit spel zo wel eens snel afgelopen zijn... maar... deze beurt is de ommeslag. Hier begint het heldenepos waar Beowulf jaloers op zou zijn. Hoe regel je met 2 Fiat Panda's en 2 kapotte Fiat Panda's dat je mee blijft doen?
Stardate: 128.6
De volgende basis (Klingon) dient zich aan. De kapotte SUPERPIPELINE-KZ en PONG-KZ (Daryl's commandoschip BTW) hobbelen er lafjes achteraan wegens snelheidbeperkingen. WIZARD OF WOR-KZ en PACMAN-KZ staan er dus alleen voor, hoe sloop je met twee Twingo's een basis?

Probeer en je weet het.
Stardate: 128.7
Samen doen ze 94 treffers op de SB op schilden 2 en 3. Helaas niet op één schild. Beide schepen verliezen een half schild 2. Natuurlijk heeft er één photon gemist op afstand 22. Die van Skywise sloegen allemaal in...

PONG-KZ en SUPERPIPELINE-KZ sluipen dichterbij...

Teamscore 265.
Stardate: 128.8
Rare dingen. Eén raket doet maar 9 treffers... Maar we plaatsen zo'n 120 treffers waarvan 95 intern en kreupelen de SB. PONG-KZ is binnen schootsafstand en hij doet 5 dappere interne treffers met één phaser.

Teamscore 373.

De SB stript schilden 2 van WIZARD en PACMAN verder en de WIZARD krijgt zelfs één procent intern...

Deze SB gaan we eens lekker uitmelken. Schilden strippen! Ondertussen doet onze eigen dappere SB 2 treffers op een onbekende vijand: maar wel intern! Dat zal Marty dus wel zijn...
Stardate: 128.9
Teamscore: 455.

De SB heeft nu 135 interne treffers, door schoten van PONG, WIZARD en PACMAN. SCHILDEN 2 en 3 zijn volledig weg. SUPERPIPELINE, heeft genoeg energie maar geen sensors, vliegt binnen bereik. SUPER en PONG gaan schilden 1 en 2 verder strippen en PACMAN en WIZARD draaien weg, onbeschadigd en door naar de laatste SB. We gokken erop dat Marty Skywise nog een beurt of twee van one basis kan afhouden. 120 AE naar links ligt in ieder geval een vijand.

Wat zouden Marty en Skywise uitspoken? Waarom heeft Skywise onze SB nog niet gepakt? Waarom is er al twee beurten 1 vijand in sector? Waarom zien Daryl en Eddie er zo goed uit in Speedo zwemgoed?
Stardate: 128.10
So far so good. Volgende beurt is de Rommie basis in zicht met wie weet wat voor vijanden! Helaas is schild 2 van WIZARD niet gerepareerd ondanks 6EE. En natuurlijk mist de photon van SUPERPIPELINE-KZ. En missen er 2 phasers. En een korte scan laat zien dat de SB, met 85% intern, nog 3 phasers heeft :( Maar Eddie en Daryl hebben geen mazzel nodig.

Het besluit: de brakke Panda's gaan toch intern schieten, om de schilden heen, want de Klingon SB is nog tè bewapend.
Stardate: 128.11
Teamscore: 517. En het spel is nog steeds niet afgelopen! Onze SB plaatst 22 terechte treffers en scoort 11 punten. Er zitten nu drie vijanden in onze sector! Zou er eindelijk de lang verwachtte aanval op onze SB komen? Beschadigde PONG-KZ en de steeds minder brakke SUPERPIPELINE-KZ scoren 19 interne treffers op de Klingon basis. Die zal nu rond de 95% intern zitten... De basis retourneert 34 treffers maar die worden door keurig uitknobbelwerk opgevangen door twee schilden...

Nog één laatste salvo, phasers, photon en raketje en het spel voor de Klingon basis, maar ook voor SUPERPIPELINE-KZ en PONG-KZ is waarschijnlijk uitgespeeld. Ze zijn beschadigd en moe, maar ze leven en hebben toch een paar honderd puntjes weten te sprokkelen. Zo doe je dat.

WIZARD OF WOR-KZ en PACMAN-KZ hebben de Rommie basis in het vizier en alle systemen zijn opgeladen! Daryl roept direct: "deroverheen! Afstand 1 schieten met die hap!" Dat lijkt een doordacht plan. Alles lijkt te kloppen: voor een koers recht over de basis heen hoeft er niet versneld te worden, nauwelijks bijgedraaid, iemand wil gewoon dat wij hier uit onmogelijke positie alsnog gaan winnen!

Eddie en Daryl verven hun gezichten blauw met wit.

De Zeeuwse kameraden nemen een formatie aan die zij de "twee verliefde kleuters" noemen (en anderen de "touching wingtip"). Ze trappen het gas nog iets verder in. Ze razen samen in hun onmogelijk brakke scheepjes op de sterbasis af die al snel het complete zicht inneemt. Ze gaan zo hard dat ze hun eigen raketten inhalen. Ze knallen zo veel specifiek op schild één dat de binnenverlichting vervaarlijk dimt. De photons vuren af! De wachtofficier op de sterbasis wordt wakker, kijkt uit het raampje en schrikt...

"FREEEEEEEEEEEEEEDOOOOOOOOOOOOOM" klinkt het uit twee schorre kelen over de comm!
Stardate: 128.12
Teamscore: 776. Twee sterbases, Klingon en onze eigen Kzinti ploffen met een scheetachtig geluid uit elkaar. De derde Rommie basis ontvangt niet minder dan 230 treffers en retourneert er 166. Maar de WIZARD OF WOR-KZ en PACMAN-KZ leven. PACMAN-KZ heeft 259 punten, de anderen 207, 115 en 100. Ook onze basis flappert wat treffers bij Skywise naar binnen maar de ouwe zweetvoet glibbert op zijn klamme sokken over de doelscore heen.

Al onze schepen hebben nu interne schade, zoals het hoort. En klinkt een luid schoolbel achtig geluid.

"Fok dit." zegt Daryl. "Niet eens een wrak geleden." En Eddie zegt: "Pijn. Op niet één schip geschoten. Disrespect van onze tegenstanders. Toch nog een paar dingen goed gegaan!"

Daryl en Eddie hergroeperen, intimideren de Gamemaster, en vliegen door naar de volgende sector. De kattenbakkenbrigade gaat voor een tweede ronde.