Sterren Oorlog Conventie 21 november 2009

Een verslag door Galactisch Admiraal Megabyte

Eindelijk was het dan zover. Na maandenlang er naar toegeleefd te hebben, was het 21 november, de dag dat er weer een Sterren Oorlog Meeting zou plaatsvinden.

Locatie: Weert
Gastheer: Darth Vader
Game Masters: Cleaver en Skywise.

De locatie    De Game Masters

Twee officieren hadden gevraagd of ze met mij mee konden rijden. Om 0730 meldde Donald23 zich bij mijn HQ voor de lange rit naar Weert. Gelukkig hadden we genoeg om over te praten dus we waren gevoelsmatig binnen no time bij onze tussenstop: Elst, HQ van Skywise. Deze moest echter nog de vaatwasser inpakken van z'n vrouw die geduldig op wacht stond met een LURK. Toen dat eindelijk gebeurd was konden we de tocht voortzetten en ons wegwijzerapparaat duidde aan dat de E.T.A. 1005 zou zijn. En dat werd het ook.

Onze gastheer en Cleaver waren al aanwezig en konden dus mooi helpen met het uitladen van de mainframe die gebruikt zou worden om spel 10 te hosten. Hasenfratz zou een andere mainframe meenemen, waarop spel 11 kon worden gedraaid.

Eenmaal alle spullen binnen, zocht ik een mooi plekje uit om me te installeren. Echter in een onbewaakt moment (lees: opbouwen mainframe voor spel 10) had Donald23 die plek ineens geconfisceerd. Dat wordt een eind terug lopen rare kwaakerd! Echter zag ik een andere plek die me ook uitermate beviel en waar ik mijn klapjap, externe disk en 400W boxen kwijt kon. 400W boxen, want een beetje muziek moet je kunnen horen natuurlijk. Darth Vader kreeg bij het zien van mijn geluidsinstallatie al gelijk de kriebels, want, zo zei hij, het zou hem maar afleiden van zijn spel. Maar dat was dan ook de bedoeling!

Opbouwen computers    De spelersruimte

Gezien de perikelen in spel 174, had ik ook een "Anti Darth Vader / Lord of Elvesham flyer" gemaakt welke ik op mijn laptop had geplakt. Dat de boodschap duidelijk is!

Mega in aktie    No DV and LoE!

Eenmaal geÔnstalleerd bleek dat Darth naast me was komen te zitten en hij vond het derhalve niet fijn om samen met mij in een spel te zitten. Omdat hij gastheer was, heb ik hem voorgesteld onze namen dan maar eerst op de lijst te zetten zodat de andere spelers konden kiezen van wie ze het liefst zouden willen verliezen. De lijst werd ingevuld en klaargelegd zodat de rest van de spelers zich konden inschrijven. Sommigen wachtten echter verdacht lang met het invullen, angst zal hen wel tegengehouden hebben.

Op een gegeven moment, het zal rond 1045 geweest zijn, ging mijn Gouden Telefoon. Het was onze slager die met zijn shuttle vast zat in een meteorietenstorm (lees: een file) en dat hij en Daryl wat later gingen zijn. Aangezien wij inmiddels alweer aangesloten waren op de grote Intergalactische Backbone zocht Donald23 snel even op waar de opstopping zat en adviseerde Eddie toch een andere route te kiezen omdat deze waarin hij zich nu bevond de eerstkomende uren niet zou verbeteren. Dit zouden ze doen en stelden voor om de eerste beurt vanuit de shuttle in te vullen en zo geschiedde. Om 1120 ging mijn Gouden Telefoon wederom. Het was een gapende Kelso die meedeelde dat hij nu pas vertrok van Rura Penthe, alwaar hij op skivakantie was, en er dus ook wat later zou zijn. Daar gaan we natuurlijk niet op wachten dus hebben we hem in een team geplaatst met Hrun, die er al was. Hrun is op z'n minst net zo kundig als WBK dus dat moet helemaal goedkomen. Vooral ook omdat ze niet in het spel zouden zitten waarin IK ook speelde.

Ondertussen was ook mijn aartsrivaal en collega-GM Hasenfratz gearriveerd. Maar vandaag zouden wij nu eens niet aan de GM-kant staan, maar aan de kant van het gepeupel, de spelers! De GMs vs. de rest leek ons wel wat. De TOP van Sterren Oorlog tegen de onderkant van de ladder, de Elite tegen de onderklasse, de Haai tegen de Sardine. Kortom: slachten gegarandeerd! Net voor 1200 begon het spel en dat zag er als volgt uit:

RO: Megabyte en Hasenfratz
KL: Hit- en Kikoman
FE: Malurax en die Puntoor
KZ: Nimitz en Immelman

Hasie en Mega    Kiko en Hitman    Lord of Elvesham en Malurax    Nimitz en Immelman

Overbodig te zeggen dat we allemaal Federatieschepen hadden en dat dit geen makkelijke pot zou worden. Hitman heeft al een goed conventieverleden, ik nog niet. Zaak zou worden voor een snelle uitschakeling van deze partij waarbij wij uiteindelijk als overwinnaar uit de bus moesten komen. Van tevoren de te voeren taktiek besproken met mijn geachte wingman Hasenfratz en besloten werd tot de afwachtende houding. Iedereen weet immers dat het gros van de conventiespellen gewonnen wordt door degenen die het laatste het slachtveld betreden.

Hieronder een verslag van het wel en wee van ons en hoe we, ondanks ontzettend geklooi, toch de eindzege binnen sleepten.

00: We liggen 5AE uitelkaar in het eerste (+,+) kwadrant en besloten werd om de vloot bijelkaar te trekken, doch niet sneller te gaan dan 10AE/brt.
01: Onze schepen, Hardcastle (H) en Nineteen (M) liggen op elkaars dak en nemen twee objekten waar in het vierde kwadrant. We besluiten de ion motoren aan te zetten en af te wachten...
02: De objekten mogen ons niet of het ligt aan onze deo, ze zijn in ieder geval niet naar ons gevlogen, maar hebben een Federatiecirceltje gedraaid (-300). Jammer. Gas erop dan maar en richting het uiltje.
03: We zitten op 11,26 snelheid 15. We zien het hele speelveld, maar dan als objekt. Twee teams liggen erg dicht bijelkaar en het team wat wij al een paar beurten op de radar hebben ligt daar geniepig op wat langere afstand op de loer.

Tussen de beurten door konden we ons te goed doen aan koffie, broodjes, drank, lollies, spekkies, chips en andere zoetigheid. Het ontbrak werkelijk aan niets. Dank aan Darth Vader!

04: We verwachtten wat wrakken te zien, maar blijkbaar was de klap niet hard genoeg. We zien nu de Kzintivloot o.l.v. Immelman en Nimitz, op een comfortable afstand van 25 AE. Photonvoer! De rest is objekt, ondanks dat we weer 26AE dichterbij zijn gekomen.
05: Photon en phaservuur slaan in op de Saratoga-KZ, maar helaas mist er een photon. Toch zijn de eerste interne pannekoeken geplaatst en is de openinsscore 37. We zien nu de Bumper-KL op afstand 26 met snelheid 8 (zwaar beschadigd), de Cleaver-KL op afstand 8 met snelheid 0 (idem), Mr. Pink-FE op afstand 19 (nog niet zo beschadigd) en de Saratoga ligt op 21AE achter ons. We besluiten 2 normale phasers op de Cleaver te vuren en de rest van de phasers op Mr. Pink-FE. Kan niet missen.
06: Wel dus, de Mr. Pink wist naast ons te belanden waardoor we een beperkt aantal phasers konden afvuren. Ook schoot hij de Cleaver-KL voor onze neus weg, de bastard! En of dat niet genoeg was, wist de Cleaver-KL 35 treffers op de Hardcastle te plaatsen en de Saratoga deed ook nog eens 36 op dit schip, helaas hadden we het achterste schild niet aangezet. Interne schade is nu 43% en de teamscore 68. De motivatie zakt naar 0 en we gaven de kans op de overwinning al praktisch op. Toch maar verder en met de Nineteen zien we de Saratoga-KZ nog op afstand 24 en de photons zijn ook weer klaar dus...

07: Dat was een effectief beurtje. 28 en 27 treffers door schilden 3 en 4 van de Saratoga zetten dit schip op 78% intern en nog 12% sensors (=blinde vink). We hebben natuurlijk weer een foutje gemaakt. Met de Nineteen hebben we niet de laatste 4 impulsen gedraaid zodat deze op afstand 13 van de Hardcastle ligt. Deze laatste ligt echter wel op afstand 5 van de Saratoga-KZ. Klaar voor de genadeklap. De rest van het speelveld is overigens verdwenen maar we weten inmiddels dat de Klingons (Hit- en Kikoman) uitgeschakeld zijn en dat de Feds en Kzinti beide nog maar 1 schip hebben.
08: Het is maar goed dat we nog met twee schepen op de Saratoga-KZ vuurden, want ze zetten nog een schild aan. Hij is nu wrak dus hebben we alleen nog de laatste Federatieschuit als doel. De teamscore van de Feds zal veel hoger liggen (is de schatting) dan die van ons (182) dus we moeten hem wel afslachten. Echter is onze vloot nogal ver uitelkaar geraakt (afstand 26) en ziet alleen de Hardcastle de Mr. Pink-FE als objekt. We besluiten de Hardcastle stil te leggen zodat de Nineteen hem kan inhalen. Hopelijk komt Mr. Pink nog het slagveld op, want ze kunnen ook hard wegvliegen (Toeteren) en zo winnen op teamscore.
09: Onze schepen liggen weer op elkaars dak en wie zien we daar? Mr. Pink-FE op afstand 16 in ons voorschild. Leve onze tegenstanders! Ze hebben toch besloten het gevecht weer op te zoeken. Dit strekt hen tot eer waarvoor ze later beloond zouden worden. Nu was het natuurlijk niet zo moeilijk meer. We zijn nu 2 tegen 1, alhoewel de Hardcastle nog steeds de zware phaser en wat sensors mist. Toch maar erop af, maximale versterking op schild 1 van de nineteen en op tijd 3 schieten.
10: Met in totaal 132 phaser- en photontreffers is de Mr. Pink een wrak. Hij plaatste ook nog 28 + 55 treffers terug die welliswaar door mijn eerste schild gingen, maar door mijn enorme versterking (25EE) bleef ik steken op 11% intern. Onze eindscore is 300 en dat is genoeg om overall winnaar van spel 11 te worden (we hadden zowiezo gewonnen omdat we de enige overlevenden zijn, maar nu dus ook op punten).

Spel 11 was al een tijd eerder beŽindigd wegens het "toeteren" van Darth en Donald23 (lees: ze waren hard weggevlogen van Toetanchamon om zo de eindzege op punten te behalen) en dus konden de winnaars bekend worden gemaakt. Gek genoeg werd begonnen met spel 11 en Cleaver zette uiteen dat het gevlucht van Darth en Donald in hun nadeel is geweest want Toetanchamon had met een verpletterende 340+ score het spel gewonnen! Gefeliciteerd ouwe mummie, het is je gegund deze keer.

Daarna, eindelijk, Skywise met een mooie samenvatting van het spel. Tot de laatste beurt had het uitgeschakelde team van Hitman en Kikoman nog de meeste punten verzameld (275) maar ja, dode schepen winnen niets. Hitman zei nog even snel tussendoor dat hij hoopte dat ik over zijn puntentotaal was gegaan want anders zou hij niet lekker slapen (gelul over morele winaar enzo, bla bla bla). Maar hij kreeg zijn zin: door de laatste klap kwamen wij op 300 punten en daarmee winnaar van spel 10!

Een enthousiaste winnaar    De prijsuitreiking

Zoals al gezegd konden wij winnen dankzij de terugkeer van Malurax in het strijdveld die, in tegenstelling tot DV en Kwakkwak, wel het gevecht koos. Helaas voor hem kwam hij frontaal voor ons te liggen en dan is twee tegen een inderdaad niet eerlijk. We namen onze prijs in ontvangst, een prachtige Sterren Oorlog Mok en later ook een oorkonde. De welbekende van de hand van de meester himself: Hasenfratz.

Omdat de GMs Malurax hadden beloond voor zijn sportiviteit met ook een mok en ik vind dat het toch vooral een team effort is geweest, heb ik mijn mok aan Lord of Elvesham gegeven. Al met al hebben ze met z'n tweeen tot het laatst doorgevochten, dus verdienen ze ook allebei een beloning.

Malurax krijgt mok    Megabyte geeft mok aan LoE

Nadat de felicitaties waren gebeurd gingen we onze zooi maar weer eens oppakken want er zou worden gedineerd in een lokaal Aziatisch restaurant alwaar Darth gereserveerd had. En vechten maakt hongerig dus opschieten zou ik zo zeggen. Je zou het niet denken van zo'n gat als Weert, maar het was nog even knap lastig een parkeerplaats te vinden. Er was plaats genoeg, daar niet van, maar er stonden hinderlijke borden dat er juist op die avond niet geparkeerd mocht worden wegens het op korte termijn ontstaan van een bewaakte bromfietsenstalling. Dus ik maar netjes een andere plaats opgezocht wat, later zou blijken, niet onverstandig was geweest. Want er stond ineens een hek om de parkeerplaats. Had mijn auto daar nog wel gestaan dan zou ik weer hebben moeten moorden om hem daar weg te krijgen en ik wilde dit keer een beetje low-profile gaan, je hoeft ook niet elke dag in de krant nietwaar?

Op het eten in het restaurant was niets aan te merken, op de snelheid waarmee het bereid werd echter wel. Ze hadden voor de avond slechts ťťn wok-kok kunnen aantrekken dus ontstonden er op gezette tijden lange rijen van wachtende officieren en kakelende vrijgezellenfeestviersters. Echter zat die kok me nog te belazeren ook door mij tot twee keer toe niet de saus te geven waar ik om vroeg, zodat bij mij al snel de vlammen uit m'n oren kwamen. Gelukkig was er nog cola en na een run naar de wc kon ik weer verder en heb het de rest van de avond maar bij KIKOSAUS gehouden. Ondertussen werd er nog veel nagepraat aan tafel met als hoogtepunt de vraag van Darth Vader hoe zij nou eens van mij zouden kunnen winnen. Daar kan ik kort op zijn: Niet. Om 2130 uur werd besloten dat we er genoeg van hadden (zowel het eten als het restaurant) en gingen we weer terug naar het HQ van Darth Vader om daar de opgeslagen mainframe en randapparatuur weer op te halen.

Van het restaurantbezoek zijn geen foto's. U begrijpt vast wel waarom...

Na uitgebreid afscheid te hebben genomen (ik heb als souveniers een arm en een helm van Darth meegenomen) werd de terugreis hervat waarbij het verdacht rustig was op de stoel naast mij alwaar Skywise zat. Ja, Game Masteren is niet zomaar iets, daar word je zo moe van! Ondertussen leerde ik Donald23, die ik toch maar weer heb meegenomen he ouwe soepkip, nog wat kneepjes van het vak. Dus die is binnenkort ook Commander. Na een voorspoedige reis drukte ik in de nabijheid van Elst op de eject-knop van Skywise's stoel en reden Donald en ik door naar het altijd zonnige Enschede alwaar Donald richting zijn stulpje in Lonneker vertrok en ik van een welverdiende nachtrust ging genieten.

Uiteraard met de oorkonde boven mijn bed...

Aan allen die er waren een hartelijke groet, aan zij die er niet waren ook een hartelijke groet en bedankt voor het lezen.

Dus een hartelijke groet!
Van mij!
Megabyte dus.

Hoi!

GROEPSFOTO:

Staand van links naar rechts:
Hasenfratz, Malurax (met mok), Immelman, Lord of Elvesham (ook met mok), Kikoman, HRUN, Skywise, Cleaver, Hitman, Wild Bill Kelso, Megabyte, Nimitz en Toetanchamon.

Hurkend van links naar rechts:
Darth Vader, Daryl, Donald23.

Liggend van links naar rechts :-)
Eddie Butcher.

Einde