Spelverslag van spel 147!

Stardate: 147.0
Daryl trekt eens aan zijn kraag en Eddie peutert in zijn neus. Daryl drinkt een pils en laat een eendenbektang behendig rond zijn vinger draaien. Eddie peutert in zijn navel.

"Zullen we anders namen bedenken voor onze schepen" zegt Daryl.

Eddie peutert in zijn oor.
Stardate: 147.1
"Ik heb een idee" zegt Daryl. "We gaan onze schepen andere namen geven Eddie! Eddie! Eddie?"

Maar Eddie is niet geinteresseerd in namen. Of iets anders. Eddie peutert aan een flosje tussen zijn voortanden.

4 objecten verschijnen wazig op de radar.

"Nou" denkt Daryl, "Dan gooi ik gewoon de twee mooiste woorden van het universum in de boordcomputer en dan laat ik die de namen bedenken". Deze output "D-A-D-D-Y R-I-L-E-E ---- D-E-A-D-L-Y R-I-D-E ---- D-I-A-L R-E-D D-Y-E ---- L-A-D-Y D-I-E R-E-D ---- EOF". Daryl denkt: "Ik vond de input beter dan de output".


Eddie trek ongeïnteresseerd aan zijn stuur zo rond tijd 4. Wat is er van hem geworden? "Ooit was ik een gevreesde Groot Admiraal met alleen maar vijanden en nu ben ik kapitein en vind zelfs Megabyte me aardig! Ik word alleen maar tweede!"
Stardate: 147.2
Een paar impulsen later zit Daryl net op de pot dus Eddie kijkt gapend naar de radar.

Dan begint zijn mondhoek te twitchen. En kruipt langzaam omhoog gevolgd door zijn andere mondhoek.

"Hahahaha Daryl trek je broek op en kom kijken! 3 Klingons op afstand 8 en één op afstand 12! Op ramkoers! Die gaan we gekmaken! 16 normale phasers in hun kadaver, dat is lachen! En een raket! En onze photons slaan vast ook wel in want wij hebben geen mazzel nodig! Hee, die knoppen zitten op een heel andere plaats?"

Daryl komt vloekend binnen hupsen in zijn Wibra onderbroek met zijn Star Class G trousers op zijn schoenen en aanschouwt Eddie die de raketknoppen zoekt. "Oh, had ik je dat niet verteld? We zitten in Rommies. Oh en we hebben de verhuller aan staan. Step aside, Butch!"

Daryl neemt plaats achter het wapenconsole met twee paarse knoppen en één rode. Eddie snel van geest, snapt wat hem te doen staat. Rekenen. Want Daryl rekent als een dwergnijlpaard, en alleen op goeie dagen.

"Schilden aan of uit Butch?" Schreeuwt Daryl.

"Allemaal uit behalve DADDY RILEE-RO! Die heeft 18% kans om gezien te worden door de WAR-KL!"

"VUUR!" gilt Daryl waarbij er een entoushiast geluid uit zijn Wibra onderbroek komt.
Stardate: 147.3
Score: 227

Dat is een lekker begin. Zo denk je dat je in een Kzinti zit, zo zit je in een verhulde Rommie, en doe je ook nog eens alles goed.

We vuren op de WAR-KL en de VICTORY-KL, die 145 en 150 kletsers voor hun kanis krijgen en allebei op 90% intern staan. Kijk ouwe Puntoor Lord: zo doe je dat. De WAR-KL bleek inderdaad de DADDY RILEE-RO te zien. Hij schoot waarchijnlijk op Tijd 2, DADDY RILEE-RO en DEADLY RIDE-RO op Afstand 8, dus vòòr Tijd 2. DADDY RILEE-RO kreeg dus maar 5 treffers om de oren en die worden allemaal opgevangen in specifiek! Eddie snapt dit allemaal binnen een fractie van een seconde en begint te zingen op de melodie van Clouseau:

"Daryl!

Als ik jou zie ben ik niet meer bij te sturen!

Daryl!

Die momenten zouden eeuwig moeten blijven duren!"

Want de Rommie bastards liggen ook nog eens heel erg lekker op de BLOODWINE-KL. Waar ook nog eens 4 plasma's op af gaan. Gelukkig heeft onze onbekende tegenstander een klein pluspunt. Hij speelt namelijk Rommie met zijn schip HONOR-KL. Wij zien hem niet, hij ons waarschijnlijk wel. Een beetje strijder klapt zo 70 tot 80 treffers bij ons naar binnen op die manier. En nog wat teffers van de BLOODWINE-KL, voordat we die slopen...

DADDY RILEE-RO gaat een leep rondje draaien om zo met een phasertje precies langs schild 2 in schild 3 te schieten. De gok is dat WAR-KL met 90% intern stil gaat blijven liggen. De rest klappert een beetje op de BLOODWINE-KL.
Stardate: 147.4
Ineens klinkt er een analoog tringelgeluid. De telefoon. Een doorrookte zware whiskeystem snerpt door de analoge KPN lijn.

"Ja, met de moeder van Sun Tsu. Sunnie is niet blij jongens en hij heeft tegen mij gezegd dat jullie niet eerlijk spelen. Hij vind jullie gemeen en hij wil dat ik hem kom ophalen. Dat doe ik dan ook maar, maar niet voordat ik jullie even laat weten dat ik jullie namens de hele familie Tsu sambalnaad wens. De groenten, tot sinas en de Mazda."

Dus.

Eddie kijkt naar Daryl en Daryl naar Eddie. En dan naar zijn console. "Eddie, pluck that, we hebben 357 punten en je hebt de WAR-KL precies in zijn kadaver geschoten. De HONOR-KL ligt op AE 3 van de DADDY RILEE-RO, zitten er eigenlijk veel wapens op zo'n Klingon?"

Dan begint de telefoon weer te tringelen. "What the hell" denkt Eddie "wat is dit, John Lantings Theater van de Lach?" Hij neemt op.

Er klinkt een heldere, montere, jonge, hoge jongensstem. "Hallei, met Cleaver. Sun's moeder heeft me gebeld en me deze pot sambal meegegeven. Wisten jullie dat Sambal oorspronkelijk niet uit China komt, zoals menigeen denkt, doch uit het voormalig Neerlansche Colonie Indië rond 1890? Neen? Voorwaar, toch kennis die al mijn vriendjes op het gymnasium..." KLIK tuut tuut tuut.

"Ey Daryl, dat was Cleaver. Of we nasi lusten."

TRINNGGGGG Klik.

"Ja, nogmaalsch met Cleaver. Voordat den connectie ruw verbroken werd placht ik nog te spreken van het feit dat ik thans commando van den Klingonen overgenomen heb. Derhalve..." KLANNGGG! tuut tuut tuut

Daryl en Eddie negeren alle valse lucht en evalueren: de HONOR-KL zag ons toch niet gelukkig! De DADDY RILEE-RO draai was dus overbodig en legt hem ongelukkig neer. DEADLY RIDE-RO ziet de HONOR-KL niet, dus we kunnen maar 5 phasers op hem knallen door twee schilden... Jammer, die gaat ontsnappen... Maar het geeft ze wel de kans om met de DEADLY RIDE-RO lekker veel overkill op de VICTORY-KL te smeren! En overkill is geen hobby, maar een way of life.
Stardate: 147.5
Er klinken twee scheet-achtige geluiden terwijl de VICTORY-KL en de BLOODWINE-KL uit elkaar klappen.

Maar "Fast" Eddie denkt snel: "Ej Daryl! In de ruimte is toch helemaal geen geluid?" Waarop Daryl rood wordt en zegt: "...sorry..." en hij trekt eindelijk zijn Star Class G Trousers op die hij in beurt 1 had laten zakken voor een WC bezoek.

Fijn! De score is al weer 515! Drie plasma's achtervolgen de arme Cleaver, die in een kansloze situatie instapte. De HONOR-KL heeft maar tien intern want hij versnelt als een verliefde Kzinti. Cleaver klapt nog wel 58 treffers naar binnen bij DADDY RILEE-RO: op afstand 3 een lichte, een normale en een disruptor. Altijd EE's in je ECM steken kinderen! Dit valt mee. 10% intern en belangrijke systemen GO! De DADDY RILEE-RO doet nog gewoon mee!

Vier plasma's klappen meer dan 80 treffers door de BLOODWINE-KL en het kreng sterft. Dat brengt de overkill voor deze beurt op meer dan 100. Het is een way of life.

We zijn op weg naar onze eigen basis: deze krijgt 74 treffers, dat zijn dus Kzinti's die op grote afstand aan het photonnen zijn! LAF!!! Maar ze zullen op hun neus kijken als volgende beurt er 3,9 maniakale Rommies in hun zij liggen! Verhuller aan, plasma's opladen...

We sturen de scheepjes op een kluitje en vertragen naar 30... Als we volgende beurt de Kzinten zien, zou het zo maar eens in beurt 7 afgelopen kunnen zijn! Want 250 punten in een beurt moet kunnen voor een ontketende Daryl en Eddie!

Dan begint WEER de bakkelieten telefoon te tringelen.

"Wat NOU weer!" schreeuwt Daryl en hierbij slaat zijn stem karakteristik over.

"Gegroet o waardighe stijders! Het is mij, Cleaver. Ik wilde 100 procent duidelijk zijn, dat deze nederlaag mij nimmer aangeschreven zal worden in den analen, daar het de wanpresatie van een ander betrof. Zoals ooit ook Von Clausewitz zeide: 'An der Nase eines Mannes, herkennt man sein Johannes' en geleyk had den rakker, en mijn neus is nochthans erg klein."

Eddie leeft mee met Cleaver en zegt: "Gast, ouwehoer niet zo zwak, maar toch vind ik je op de één of andere manier erg sympathiek." Waarna hij de hoorn erop kwakt.

En zijn neus richting de locaties van de Kzintenbeesten draait.
Stardate: 147.6
Wat zijn ze goed. Precies waar ze dachten dat ze zaten. Kijk, dat is aardig van de katten. Ze doen karakteristiek geen ECM aanzetten. Bekende Darth Vader fout. "De sterbasis ziet me toch", denkt de kluns.

Eddie zegt: "Daryl, wat ben je goed." Waarop Daryl zegt: "Eddie, jij bent ook heel erg goed", waarop ze elkaar via de comm even een jongensachtige knipoog geven. En dat moet kunnen als je zo heteroseksueel bent als Daryl en Eddie.

De Kzinten hebben lafjes 94 punten in de basis gefrommeld. Die staat op 45% intern. Waarschijnlijk hebben ze er 4 raketten voor opgeofferd. Sjonge jonge, wat een lafheid op een stokje. Jammer de pammer dat we zo ver van ze weg liggen (30+), anders hadden we ze een goeie tik kunnen geven. Nu wordt het een klein tikje, misschien dat de basis nog iets leuks doet.

Verhuller uit en gaan met die banaan. We bewaren fijn twee plasma's om de kzinten een beetje te omsingelen. We hebben trouwens 530 punten.
Stardate: 147.7
De kzinten doen niet wat Eddie verwacht: ze versnellen niet en ze hobbelen als makke lammetjes door naar de sterbasis. Dat heeft een een aantal gevolgen:

1. Ze klappen 120 treffers bij CYMRIL-KZ door zijn zijkant, ongeveer 85 intern en er vliegen nog 2 plasma units op hem af;
2. Ze liggen met hun aarzen naar het kzintenvolk toe.

Eddie in de DEADLY RIDE-RO maakt nog een klassieke fout. Hij draait laatste impuls (minnetje te veel) recht achter de 12 normale phasers van Baras (want dat is het) op afstandje 5. Toch zo'n 144 treffers kan hij krijgen... Lekker!

De dappere sterbasis ontvangt 67 treffers en plaatst er 53. Het ding reutelt en rochelt met 85% intern. Onze teamscore is 631. De kzintenbeesten hadden duidelijk geen enkel benul van het maniakale onheil dat ze naderde, en ze gingen mooi klaar liggen. Ondanks het complete onvermogen van Baras ligt hij er op dit moment redelijk voor.

Helaas is dit geen 7-beurtig spel geworden. Met een beetje mazzel wordt het wel een 8-beurtig spel! Omdraaien en uit onmogelijke hoek scoren! Iemand die zo hard faalt moet je uit zijn lijden verlossen. De helden zetten zich schap.

Dan begint de telefoon weer te rinkelen.

"Wie de fok is dit??!?!" gilt Eddie, waarop de stem van Daryl klinkt: "hee Eddie, hoe klinkt de sirene van een Belgische brandweerwagen?"

"Tjeeeemig, weet ik veel, is het..." KLIK tuut tuut tuut tuut tuut
Stardate: 147.8
Boem shakalaka! Eddie en Daryl schieten zichzelf naar 761 punten met een fantastische 168 treffers (uit moeilijke hoek). Bovendien passen ze de ouderwetse tang toe die ze al eerder de overwinning bezorgde: de harige pluizenbollen gaat er recht in liggen.

2 plasma's slaan in op CYMRIL-KZ die nog maar 8 gaat (90% intern) en de DHURNE-KZ laat zich domweg scannen. 29% intern, teamscore 252.

DEADLY RIDE-RO heeft 50% intern door 90 treffers door zijn zwaar versterkte kont, en ligt recht achter DHURNE-KZ's open schild 3: alles wat hij schiet gaat intern bij DHURNE-KZ dus. Bovendien gaan er nog 2 plasma's op af... Misschien overleeft DEADLY RIDE-RO het wel... al zou dat echt onterecht zijn. Een beetje tegenstander had hem in één beurt een kopje kleiner gemaakt.

LADY DIE RED-RO gaat CYMRIL-KZ met één phaser afmaken en de DADDY RILEE-RO en de DIAL RED DIE-RO klappen alles, inclusief plasma's, op een nieuw doelwit, TOR-KZ.

Onze basis deelt, met 85% intern, 48 treffers uit en ontvangt er slechts 7... Hij kan dus nog een beurt helpen! Hoera voor onze basis, maar ook voor onze tegenstander Baras, die laat zien hoe ellendig het leven kan zijn als je een basis van Daryl en Eddie probeert te slopen.

"Wat een intercept", zegt Daryl, "wij zijn zo goed, dat als we slecht spelen, we nog steeds matig zijn." Eddie heeft het te druk met vijandelijk vuur opvangen voor Daryl om te reageren. Zoals wel vaker zijn zijn twee schepen beschadigd, 8% en 50% intern, terwijl Daryl zijn nagels vijlt en geeuwend naar de vuurknop zoekt.

Voor de laatste keer?
Stardate: 147.9
DEADLY RIDE-RO frommelt met phasers en plasma 58 treffers intern bij DHURNE-KZ die nu op 85% moet staan. Met piepende banden vliegt hij de bocht om en wacht op het onheil dat gaat komen: 4 Kzinti's op afstand 6: dan kan pijn doen, ookal zijn ze een beetje gammel. En...

Dat onheil komt niet. Wel vliegt er nog een musje tegen schild 1 en dat doet 12 treffers. DEADLY-RIDE-RO heeft 241 punten en is klaar.

LADY DIE RED-RO priegelt 25 treffers door open schild 2 van CYMRIL-KZ, en die ploft uit elkaar met het geluid van een overrijpe meloen die van 3 hoog op de stoep gegooid wordt. Daryl in zijn LADY hangt ook in het stuur om zijn tweede phaser af te schieten, mag niet meer baten, hij mist.

DADDY RILEE-RO en DIAL RED DYE-RO doen 87 treffers op TOR-KZ en 26 op DHURNE-KZ die nu op 111% intern moet staan, maar overleeft. TOR-KZ en SYLVANUS-KZ spreiden hun vuur en tonen daarmee aan, dat ze niet vooraan zaten tijdens tactiek les. Maar bovendien heeft onze sterbasis, die weer 49 treffers doet, de Kzinti's van Baras zo verzwakt dat ze geen vuist meer kunnen maken.

En zo, met een score van 974, klinkt de bekende schoolbel en klinkt de hoge zenuwachtige stem van de gamemaster over de comm: "Daryl en Eddie, schepen inleveren, medaille ophalen, en rappo inschrijven. De wereld zit op jullie te wachten.".

En zo is het. Daryl, de minst onderscheiden commodore (namelijk niets), en commander Eddie Butcher, BS, ZM, ZM. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet maar oh! Wat zijn ze uitstekend ingspeeld op elkaar!

Ze beamen zichzelf direct van boord, waarna hun schepen inclusief gillende bemanning stuurloos richting een quasar in de buurt spiralen. "Yo Ed." zegt Daryl terwijl ze de terminal door lopen, "kaap jij nou al die medailles voor mijn neus weg omdat je baalt dat mijn rang hoger is?" Eddie draait vliegensvlug een kwartslag en geeft Daryl een keiharde wedgie waarbij een bruine streep in zijn Wibra onderbroek zichtbaar wordt.

En Daryl, die wel van een geintje houdt, laat Eddie twee weken afkoelen in eenzame opsluiting in een isoleercel, en als Eddie eruit komt, 15 kilo afgevallen en maniakaal met zijn ogen tollend, zijn ze er weer helemaal klaar voor.